ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Erwin Albu din Codlea, devenit celebru în toată țara după ce a deschis o „Autoservire din gospodărie pentru oameni cinstiţi”, hărțuit de autoritățile locale, pare să fi obținut o victorie importantă. Un răspuns ANAF vine să pună la punct autoritățile care i-au blocat inițiativa.

Erwin Albu a pus la dispoziţia cetăţenilor legume şi fructe crescute chiar de el în grădina proprie, iar cei care doreau puteau să se servească, fără niciun fel de restricţii. Apoi, fiecare lăsa, în cutia poştală, o sumă de bani pe care o considera „cinstită” pentru produsele cu care s-a servit.

Ideea, adaptată de Erwin Albu după un model nemţesc, a prins rapid. Şi alţi oameni din Codlea sau Bistriţa au făcut la fel, dar autorităţile n-au stat cu mâna în sân. Mai precis, Primăria Codlea i-a transmis lui Erwin Albu că este obligat să obţină un certificat de producător.
 
Erwin Albu nu a renunțat și s-a adresat ANAF-ului, care, în mod neaşteptat, i-a dat dreptate ardeleanului: într-o adresă oficială, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îl anunţă pe Erwin Albu că „ţinând cont de suprafaţa grădinii aferente imobilului de la adresa de domiciliu şi de normele de venit nu sunteţi obligat de a depune declaraţie de venit”.

Mai mult AICI.