ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florilegiu bizantin la Biserica Sf. Ioan Rusul. ACTUALIZARE: Transmisie în Direct via Lumina Cuvântului:
Biserica „Sf. Ioan Rusul” a Parohiei Brâncuși din Capitală se numără printre locațiile în care se desfășoară Festivalul de muzică veche București. În sfântul lăcaș va susține un recital Grupul psaltic „Melos Paisian” din Iași, scrie Basilica.

Evenimentul, care face parte din festival, se intitulează „Barocul în tradiția muzicală bizantină. Inovație și înfrumusețare” și are loc în 24 noiembrie, de la ora 19:00, sub conducerea protopsaltului Dorin Ionescu. Introducerea va fi făcută de Monahul Filotheu Bălan.
 
Grupul psaltic „Melos Paisian” s-a format anul trecut, la inițiativa psalților Dorin Ionescu și Pr. Ionuț Merticariu, urmând îndemnului duhovnicului Justin Pârvu de a edita și interpreta comorile psaltice românești din secolele XVIII-XIX, un vast repertoriu din perioada Sf. Paisie de la Neamț, dascălul reînnoirii isihasmului românesc, dar și din perioada care a urmat lui, conform sursei citate.

La Biserica Sf. Ioan Rusul intrarea este liberă!

Biletele pentru concertele din alte locații sunt puse în vânzare prin rețeaua Eventim.

Mai multe detalii la Basilica