ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o conferință despre criptomonede din Tokyo, desfășurată marți, oamenii au stat la coadă în fața unui glob argintiu strălucitor, flancat de pancarte pe care scria: „Orb este aici”, potrivit stiripesurse.ro.  

Proiectul Worldcoin, lansat recent, își propune să creeze o nouă „rețea de identitate și financiară” și un ID-ul digital global, care va permite utilizatorilor, printre altele, să confirme online că sunt oameni, nu roboți. În cadrul proiectului, scanările globului ocular au avut loc în țări precum Marea Britanie, Japonia și India.

Solicitanții s-au aliniat pentru a-și scana irisul de către dispozitiv, înainte de a aștepta cele 25 de monede Worldcoin gratuite.

Utilizatorii au declarat pentru Reuters că au cântărit îngrijorările legate de colectarea datelor și curiozitatea lor față de proiect, care susține că a emis ID-uri pentru peste două milioane de oameni din 120 de țări, mai ales în timpul unei perioade de probă în ultimii doi ani. 

„Există riscul ca datele proprii să fie colectate de o companie, dar îmi place să urmăresc cele mai actualizate proiecte cripto. Mi-a fost puțin frică, dar am făcut-o acum și nu pot da înapoi”, a spus Saeki Sasaki, 33 de ani.

Luni, în holul unui spațiu de lucru în comun din estul Londrei, doi reprezentanți Worldcoin au arătat unui mic grup de oameni cum să descarce aplicația și să fie scanați, împărțind apoi tricouri și autocolante gratuite cu „om verificat”. 

Christian, un designer grafic în vârstă de 34 de ani, a spus că participă pentru că era „intrigat”. El urmărește evoluțiile inteligenței artificiale (AI) și cripto, cumpărând criptomonede ”doar pentru distracție”. „Cred că în viitor AI va fi greu de diferențiat de oameni și cred că acest lucru poate rezolva această problemă și asta este destul de uimitor”, a spus el, refuzând să-și dea numele complet din motive de confidențialitate.

Pentru mulți utilizatori, promisiunea câștigurilor financiare din monedele cripto a fost suficientă pentru a-i face să își predea datele personale.