ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A început a doua zi de proteste consecutive la București și în marile orașe ale Țării. Protestatarii anti-restricții s-au adunat la ora 17:30 în Piața Universității din Capitală și în fața Prefecturilor sau în piețele centrale din provincie.

La București, mitingul Starea de LIbertatea s-a încheiat în Piața Victoriei, în jurul orelor 23.00.

După ora 23:00, mai multe grupuri diverse se află în Piața Victoriei, unde jandarmii au împrejmuit Guvernul și nu îi lasă pe protestatari să avanseze decât până la jumătatea carosabilului. Se aud tiruri cu petarde. După miezul nopții, elemente provocatoare se manifestă în Piața Unirii.

 

Ora 22:20, protestatarii se îndreaptă din nou spre Piața Victoriei, strigând „DEMISIA!” Guvernului Cîțu.

Ora 21:50, protestul pornit din Piața Universității și mutat apoi în Piața Victoriei s-a întors la Universitate, unde miile de oameni au îngenuncheat și au intonat rugăciunea Tatăl nostru. Apoi, ei au continuat să mărșăluiască spre Guvern.

Din păcate, Jandarmeria, care dăduse cu o seară înainte dovadă de moderație, a început luni să își schimbe tactica. Un protestatar din Piața Universității a fost întrebat de ce nu poartă mască la mitingul anti-mască, apoi i s-a cerut să se legitimeze. Pentru că a refuzat, jandarmii l-au trântit la pământ, l-au încătușat și l-au dus la dubă.

 

Dar nu oricum, ci târându-l pe jos după ce au încercat de 3 ori fără succes să-l încătușeze, deși erau 4 contra 1. Acest gest de forță i-a înfuriat pe cei din Piață.

La protestul de la București s-a alăturat și colaboratorul nostru, Mihai Târnoveanu, președintele asociației Calea Neamului. Un semnal puternic că și din provincie se vine la București.

Poate cel mai inspirat mesaj afișat în Piața Universității, pentru cei care nu au venit la protest: „Șase, șase! Intrați toți în case! Guvernul e pus pe treburi serioase!”...

 

Filmări live puteți urmări pe paginile Legitimă Apărare și Stare de Libertate, respectiv Pompiliu Diplan, dar și la România TV, uneori și pe pagina de Facebook a televiziunii.


Bineînțeles, vă invităm să urmăriți și filmările realizate de ActiveNews:

 Atât din Piața Universității, cât și deplasarea protestatarilor către Piața Victoriei:


La ora 20:00 bucureștenii se află în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva abuzurilor Guvernului:

Așa a arătat protestul din Piața Victoriei:

Manifestanții pentru Libertate au plecat din Piața Victoriei către Ștefan cel Mare și Sfânt:

Apoi, au luat-o spre Obor și Piața Universității:

Este de așteptat ca, la întoarcerea în Piața Universității, să continue să manifesteze mai departe, scandând sloganul preferat: „Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă până nu vom câștiga Libertatea noastră!”. 

Ora 21:50, protestul pornit din Piața Universității și mutat apoi în Piața Victoriei s-a întors la Universitate, unde miile de oameni au îngenuncheat și au intonat rugăciunea Tatăl nostru:


Este de așteptat ca ei să continue să mărșăluiască spre Guvern.

România TV transmite imagini live din 4 orașe simultan.

 

Și la Cluj oamenii revoltați de restricții au ieșit în stradă, după cum se vede din filmările postate de ActiveNews:

 

Mai târziu, clujenii au pornit din piață într-un marș pe străzile orașului. 

Am primit o mărturie foto de la Deva, mulțumită colaboratorului nostru, Ovidiu Tânjală

 

Și sibienii au ieșit în stradă la Prefectura județului Sibiu, dar, din cauza locului foarte îngust de pe trotuar, s-au mutat în Piața Mare, în fața Primăriei. Și aici jandarmii au luat cu duba pe unii dintre protestatari. Ulterior, protestatarii au început să mărșăluiască pe străzile municipiului: Calea Dumbrăvii - Bulevardul Mihai Viteazul - Bvd. Vasile Milea și retur, după cum se vede în filmarea făcută de Ziua Online.

 

La întoarcerea în Piața Mare, ei au încins o Horă a Unirii, după care au plecat din nou la Prefectură, unde au blocat circulația pe str. Andrei Șaguna, potrivit filmării date de Ora de Sibiu. Jurnaliștii de la Tribuna Sibiu notează că lozincile preferate sunt: „Fără declarație”, „Libertate”, „Fără restricții”, „Fără mască”. De la Prefectură, sibienii s-au întors pe pietonala „Nicolae Bălcescu” și au ajuns în Piața Mare, loc unde protestul a luat sfârșit pe la ora 20:45.

La Timișoara sute de oameni mărșăluiesc spre centrul municipiului, în frunte cu avocatul Gheorghe Vela, potrivit filmării de pe pagina Timișoara fără mască.

 

Și la Arad au ieșit în stradă peste o mie de oameni, inițial în fața Primăriei, apoi în marș pe străzile orașului. Ei cer demisia lui Raed Arafat și renunțarea la restricții, potrivit arq.ro

La Brăila, protestatarii au ieșit pentru a doua zi consecutiv în stradă împotriva restricțiilor. Au pornit în marș pe străzile orașului, după cum arată filmarea de la Vocea Străzii Brăila:


Și la Galați se anunță două proteste diferite, unul la ora 18:00 și al doilea, la ora 20:00, în fața Prefecturii, după cum relatează Monitorul de Galați. Ora 21:30, protestatarii și jandarmii se află față în față, existând tiruri cu petarde, potrivit România TV. Jandarmii se află în cordon, gata de intervenție.

 

Peste 300 de botoșăneni au ieșit în Piața Revoluției și la Prefectură pentru a-și striga nemulțumirile, potrivit Știri de Botoșani.


La Brașov, oamenii au protestat în fața Prefecturii, același loc unde s-a tras la Revoluție.

Apoi, brașovenii au plecat de la Prefectură și au urcat pe strada pietonală Republicii către Piața Sfatului.

Proteste masive au loc și la Craiova, potrivit România TV.

Și la Târgoviște au ieșit în stradă câteva zeci de persoane, potrivit Oficial media. Mai spre seară, numărul acestora a crescut la câteva sute, după cum se vede în filmările de la România TV

De asemenea, și la Târgu-Jiu protestează sute de oameni, arată România TV. SE alătură Onești, Botoșani și Suceava.

Ora 21:42, la Constanța mii de protestatari strigă pe limba lui Liiceanu „M**e PNL!” în fața sediului partidului aflat la Guvernare, după ce au mărșăluit pe mai multe străzi ale orașului, potrivit România TV.

La Pitești protestele continuă până aproape de miezul nopții. După ce câteva sute de persoane au protestat în fața primăriei, are loc pe străzi și un protest la volanul mașinilor, relatează Ziarul Argeșul.

Vă rugăm să ne transmiteți fotografii sau relatări de la proteste pe adresa de e-mail: contact@activenews.ro