ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elvețienii s-au mobilizat, sâmbătă, într-un oraș din Elveția, Rapperswil-Jona, pentru a protesta împotriva restricțiilor anitCovid. În general, protestatarii nu au purtat mască și au strigat pe durata manifestației "Libertate!", relatează știripesurse.

Numărul aproximat al participanților se crede a fi 4.000, iar cei care au dat tonul, potrivit surselor, au fost membrii grupului "Stiller protest"(Protest tăcut), de aici și modul pașnic în care protestatarii au manifestat.

Deși autoritățile au încercat descurajeze protestul, invocând ilegalitatea organizării unor astfel de mobilizări care depășesc numărul legal prevăzut în hotărâri, protestatarii au continuat să agite steagul elvețian. Unii dintre ei fiind chiar opriți de autorități, două persoane fiind arestate și 45 au fost "expluzate" din oraș, după cum au apreciat autoritățile.

În Elveția s-a vaccinat aproximativ 10% din totalul populației de 8,6 milioane de locuitori, anunță știripesurse.

Recent, a apărut pe teritoriul statului elvețian și primul caz de contaminare cu varianta indiană a Covid-19, care a provocat un nou val al epidemiei în India.

VIDEO de la protestul organizat, sâmbătă, 24.04.2021