ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israeliții s-au strâns în număr de 100.000, după aprecierile presei locale, la muntele Meron, unde au sărbătorit "Lag Baomer", o sărbătoare care marchează amintirea încheierii unei epidemii devastatoare în rândul elevilor unei școli talmudice din  timpul lui Shimon Bar Yochai, cel care a scris în secolul al II-lea Zoharul, anunță EVZ.

Deși era permis un număr maxim de 10.000 de persoane, presa locală a raportat ca s-au strâns aproape 100.000 de oameni. Totul a fost transmis în direct, iar în momentul prăbușirii gradenelor (treptele unui amfiteatru, stadion etc. pe care sunt așezate băncile sau scaunele), transmisia live s-a oprit. Datele furnizate de Magen David Adom, serviciul național de urgență al Israelului pentru servicii medicale, a raportat zeci de morți și zeci de răniți grav în urma busculadei produse.

Autoritățile au intervenit cu elicoptere din cauza blocajelor rutiere pe drumurile ce duceau spre muntele Meron. 

ACTUALIZARE: Cel puțin 44 de persoane au murit și peste 150 de persoane rănite, inclusiv multe aflate în stare critică. Primul ministru Benjamin Netanyahu a numit incidentul „un dezastru teribil”.

Serviciul de salvare Magen David Adom a declarat că 38 de persoane au fost ucise la fața locului. Acesta a spus că paramedicii săi au tratat zeci de persoane, inclusiv 18 într-o stare gravă, 2 care au fost răniți moderat și 80 răniți ușor. Toți răniții au fost evacuați la spitale.

Spitalul Ziv a declarat că încă șase dintre răniți au murit, iar Ministerul Sănătății a confirmat că numărul total de morți este de 44 până în momentul de față, potrivit Times Of Israel.