ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Ungariei a dat publicității imagini cu sistemul său de apărare a frontierelor împotriva invaziei imigranților, cu garduri de sârmă ghimpată și echipe de intervenție rapidă, dotate cu tehnologie ultramodernă.

În timp ce frontierele Statelor Unite, Marii Britanii, Greciei, Italiei, Spaniei și, mai nou, Poloniei și Lituaniei, sunt luate cu asalt zilnic de valuri de imigranți, Ungaria a ținut – prin imaginile difuzate – să facă o demonstrație de forță și suveranitate.

La difuzarea imaginilor, sâmbătă, principalul purtător de cuvânt al executivului de la Budapesta, Zoltan Kovacs, a declarat, citat de Breibart:

„Guvernul prim-ministrului Orban va apăra frontiera Ungariei – și frontiera Europei.”

O referire la faptul că granița sudică a Ungariei este o parte a graniței externe a Uniunii Europene.

Cu câteva zile înainte, Kovacs dezvăluia că numărul migranților care încearcă să treacă ilegal frontierele Ungariei a crescut în mod semnificativ față de anul trecut: autoritățile ungare de frontieră au arestat până acum, anul acesta, 73.617 migranți ilegali, în comparație cu 21.993 în aceeași perioadă a lui 2020.

Purtătorul de cuvânt a mai arătat că anul acesta au fost puși sub inculpare 719 persoane acuzate de trafic de carne vie, față de 274, în aceeași perioadă a anului trecut.

Kovacs a prezentat trei factori care explică succesul guvernului Viktor Orban de a stăvili valul de migrație:

- construirea de garduri cu sârmă ghimpată de-a lungul frontierelor sale cu Serbia și Croația,

- trupele speciale de grăniceri maghiari, 

-  declararea Serbiei ca țară terță sigură pentru solicitanții de azil.

Și alte state de la limita răsăriteană a Uniunii Europene au început să ridice garduri și ziduri la frontiere împotriva imigranților, cum ar fi Polonia, Lituania și Grecia.

După retragerea dezastruoasă din Afganistan a lui Joe Biden, UE se pregătește de repetarea crizei imigranților din 2015. Atunci, un milion de persoane au pătruns în Europa din Orientul Mijlociu și Africa.

Asistenta din domeniul umanitar, Sybille Schnehage, cu zeci de ani de experiență în domeniu, a avertizat că până la trei milioane de afgani vor lua cu asalt frontierele UE în viitorul apropiat.

Luând cuvântul în cadrul Forumului Strategic de la Bled, în Slovenia, la începutul lunii septembrie, premierul ungar Viktor Orban a amintit că, din 2015, poziția sa a fost constant în favoarea întăririi frontierelor.

El a avertizat că este pe punctul de a se repeta criza din urmă cu șase ani :

„Acum, după ce s-a petrecut în Afganistan, cred că aceasta este realitatea din nou.”

Și Orban a adăugat:

„Dacă nu dorești să ajungi în situația în care un diferend în privința migrației să distrugă unitatea UE, singurul mijloc este de a reda toate drepturile statelor-națiuni în materie de imigrație. Este singura cale, altminteri vom suferi mult.”

Premierul ungar a conchis:

„Cei care vin sunt cu toții musulmani. Ei schimbă compoziția  continentului nostru, ceea ce reprezintă o amenințare la adresa moștenirii noastre culturale creștine.”