ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățenii statului american Texas pot de miercurea trecută să poarte o armă de mână în public fără a avea nevoie de un permis, informează cu sincope de obiectivitate NPR News, un post al extremei stângi din America mascate în corectitudine politică și jurnalistică.

Susținătorii drepturilor la arme de foc au lăudat noua lege statală - numită de susținători "port-armă constituțional" - pentru că a eliminat ceea ce ei considerau a fi o povară nedreaptă pentru deținătorii de arme. Măsura are loc în SUA într-un moment în care se discută tot mai mult de propunerea lui Joe Biden de vaccinare „ușă cu ușă”.
 
VIDEO VIRAL mai jos cu răspunsul unui american față de vaccinarea obligatorie

Texasul este unul dintre statele care relaxează legislația privind armele de foc

Legislativul majoritar republican al statului Texas a adoptat legea la începutul acestui an, iar guvernatorul republican Greg Abbott a semnat-o în vară.

„Politicienii, de la nivel federal până la nivel local, au amenințat că vor lua armele de la cetățenii care respectă legea - dar nu vom permite ca acest lucru să se întâmple în Texas”, a declarat Abbott într-o declarație din iunie, când a semnat legea privind portul fără permis și alte șase legi privind armele de foc.

„Texasul va fi întotdeauna lider în apărarea celui de-al doilea amendament (al Constituției SUA), motiv pentru care am construit o barieră în jurul drepturilor la arme de foc în această sesiune”, a adăugat el.

De remarcat că legea se referă la cetățenii care poartă armă pe motiv de autoapărare, îndeplinind toate condițiile. Ei nu sunt parte a problemei infracționalității, pentru că infractorii oricum își fac rost de arme în mod nelegal. Mai degrabă permisiunea cetățenilor onești de a purta armă și a o afișa în public ține de autonomia personală față de impunerile federale tot mai liberticide și lipsite de legitimare democratică. Un popor înarmat e un popor care poate opune rezistență reală față de abuzurile oricui, spre deosebire de popoarele „înarmate” doar cu pancarte care manifestează în fața unor jandarmi echipați până în dinți.

Prin noua lege, statul Texas se alătură unei serii de alte state americane care au diminuat sau au eliminat cerințele de autorizare a portului de arme în acest an. Printre aceste state se numără Iowa, Montana, Wyoming, Utah și Tennessee.

Noua lege permite oricărei persoane în vârstă de minimum 21 de ani să poarte o armă de mână, cu excepția cazului în care are o condamnare pentru violență sau îi este interzis prin lege. 

Texanilor li se permitea deja să poarte puști în public fără permis, noua lege adăugând și permisiunea de a purta pistoale.
 
VIDEO de senzație: