ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce presa mainstream continuă să dea vina pe "schimbările climatice" pentru incendiile din Quebec, imagini din satelit arată erupția misterioasă și simultană a mai multor incendii în întreaga provincie, care se confruntă cu cel mai grav sezon de incendii din istorie, scrie Life Site News.
 
 

Deși nu a fost publicat pe scară largă, The Toronto Sun a dezvăluit că poliția din Quebec investighează posibile atacuri incendiare ca fiind cauza incendiilor din provincie.

"Există o anchetă deoarece cauza este suspectă", a declarat Hugues Beaulieu, ofițerul de presă al Surtee de Quebec.

După ce incendiile de vegetație au izbucnit inițial în Alberta, acestea s-au răspândit în toată Canada, forțând mulți cetățeni să își evacueze locuințele, în timp ce alții sunt afectați de calitatea slabă a aerului până în New York.

Incendiile din Quebec nu sunt singurele focare care au origini suspecte. Poliția regală canadiană (Royal Canadian Mounted Police - RCMP) a arestat mai mulți piromani, care au fost acuzați că au aprins incendii în mai multe provincii, inclusiv în Noua Scoție, Yukon, Columbia Britanică și Alberta.

Motivul aprinderii incendiilor este neclar, dar toate au avut loc în aceeași perioadă de timp.

Albertanul John Cook a fost arestat și acuzat de 10 capete de acuzare pentru incendiere premeditată, după ce a provocat o serie de incendii în Cold Lake și în împrejurimile acestuia, un cătun de lângă Edmonton.

În plus, Cook a fost acuzat că a dat foc mai multor biserici.

În ciuda numeroaselor arestări, principalele instituții media continuă să publice articole care atribuie incendiile de vegetație schimbărilor climatice.