ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul studiu din lume la care au participat voluntari care au acceptat să se expună în mod deliberat la SARS-CoV-2 a constatat că nu s-a observat nici o corelație cantitativă între încărcătura virală și simptome, cu încărcături virale ridicate prezente chiar și în cazul unei infecții asimptomatice. Pe de altă parte, doar 18 dintre cei 34 de participanți la studiu (circa 53%) au fost infectați, deși tuturor li s-a inoculat noul coronavirus, ceea ce ar putea sugera o contagiozitate mult mai scăzută a acestuia decât s-a vehiculat în timpul pandemiei. Ceea ce ar vădi ca exagerată isteria protecției prin mască și distanțare, precum și vaccinarea universală sau îngroparea morților în saci sigilați.

În cazul participanților infectați, încărcătura virală a crescut brusc și a atins apogeul la circa 5 zile după inoculare. Virusul a fost detectat pentru prima dată în gât, dar a crescut la niveluri semnificativ mai ridicate în nas. Virusul viabil a putut fi recuperat din nas până la circa 10 zile după inoculare, în medie. Nu au existat evenimente adverse grave.

Proiectul de cercetare a fost derulat de compania Open Orphan în colaborare cu Imperial College din Londra, concluziile acestuia fiind publicate în revista științifică Nature Medicine, potrivit Agerpres

În cadrul studiului, 36 de tineri fără un istoric de infectare sau vaccinare au fost expuși la tulpina inițială SARS-CoV-2 și au fost monitorizați în spații de carantină.

Întrucât în cazul a doi dintre voluntari a fost detectată în cele din urmă prezența anticorpilor, aceștia au fost excluși din studiu, rămânând doar 34 de subiecți. Doar aproximativ jumătate dintre aceștia au contractat virusul, deși cu toții fuseseră inoculați.

Nici unul dintre adulții tineri și cu o stare bună de sănătate nu au suferit forme grave de îmbolnăvire sau chiar moartea, un argument în plus pentru inutilitatea vaccinării copiilor și tinerilor.  Studiul expunerii umane deliberate s-a dovedit a fi unul sigur și bine tolerat pentru toți participanții, a precizat echipa de cercetători la începutul anului.

Citiți mai multe despre acest studiu în revista Nature