ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Johnson & Johnson și-a făcut debutul în lumea Big Pharma în 1959, odată cu aprobarea Tylenolului (paracetamolul nostru), ca medicament ce poate fi obținut fără prescripție medicală. Acum a intrat tare în afacerea serurilor experimentale anti-Covid.

La scurt timp de la înființare, J&J a început o serie de achiziții pentru a-și spori gama de produse, printre care se numără Neutrogena,Centocor, Pharmaceutica, DePuy, Cordis și Janssen.

Astăzi, în majoritatea cabinetelor medicale americane poți găsi un produs popular marca J&J, precum listerina, unguent antibacterian, Benadryl, dar și Neosporin sau Destin folosit pentru tratarea dermatitei de scutec, potrivit The Defender

Un raport din 2019 al firmei britanice de informații Alva a arătat că reputația companiei J&J a scăzut dramatic în ultimii ani, mai precis: de la locul 9 a ajuns pe locul 58 în topul marilor companii farmaceutice.

 

În 2011, gruparea J&J a fost acuzată de către Departamentul de Justiție SUA de conspirație pentru plata unor medici greci care ar fi grăbit vânzările de produse. Totodată, au existat plângeri îndreptate împotriva celor de la Johnson, de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare.

 

Compania americană ar fi scos din buzunar 70 de milioane de dolari pentru cumpărarea unor oficiali din Grecia, Polonia, și, atenție, ROMÂNIA. În 2010 un membru al filialei DePuy care aparține de J&J a fost condamnat la un an de închisoare pentru plățile deșănțate pe care le-a făcut medicilor din cadrul sistemului național de sănătate din Grecia.

După ce în 1995, J&J a fost amendată cu 7,5 milioane de dolari pentru distrugerea unor documente care acopereau investigații privind comercializarea greșită a cremei pentru acnee Retin-A, iar în 2013 a primit 2,2 miliarde de dolari amendă din partea Departamentului de Justiție pentru comercializarea medicamentul antipsihotic Risperodina în scopuri neaprobate care a cauzat diabetul zaharat, hiperprolactinemia, somnolența, precum și depresia, anxietatea și chiar decesul, compania nu se oprește aici.

Pudră de talc cancerigenă

În 2020, Johnson & Johnson va stopa vânzările de pudră de talc pentru bebeluși în SUA și Canada, care se prăbușiseră pe fondul unor valuri de procese intentate pe baza faptului că pudra poate provoca cancer, scria Financial Times, citat chiar de Hotnews.

Vânzările de pudră de talc au scăzut cu 60% în ultimii ani, după ce companiei producătoare i s-au cerut daune de mai multe miliarde de dolari. Kathleen Widmer, responsabila diviziei de sănătate a consumatorilor din cadrul companiei Johnson & Johnson, a declarat că publicitatea avocaților în căutare de clienți care să dea în judecată firma a produs confuzie pe piață și a dus la scăderea vânzărilor. Dna Widmer a declarat că vânzările vor continua în afara SUA și Canadei. 

J&J se confruntă cu aproape 19.400 de procese legate de acuzațiile că pudra de talc poate provoca cancer. În 2019, compania a fost citată de autoritățile americane care au anunțat că investighează aceste acuzații. 

 

Firma a pierdut mai multe procese, inclusiv unul în 2018 în care a fost condamnată la plata unor despăgubiri de 4,7 miliarde de dolari în daune într-un dosar în care 22 de femei au pretins că s-au ales cu cancer ca urmare a utilizării produsului.

 

MORT în timpul testelor pentru vaccin

 

Luna trecută, un voluntar din cadrul testelor experimentale anti-Covid, ERIC OTERO din Florida, SUA, a dezvoltat simptome de astm și de oboseală cronică, în urma vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, urmând ca la scurt timp să-i provoace chiar moartea. „Eu nu sunt anti-vaxer, în niciun caz.”, afirmă fiica regretatului voluntar care a povestit pe pagina sa de Facebook întâmplarea nefericită a tatălui său. Chiar dacă omul a murit Facebook ne avertizează la această postare să ascultăm de WHO - Organizația Mondială a Sănătății, ca... așa e în teste.

 

„Cred că ar trebui să existe o anumită conștientizare din partea publicului cu privire la pericolele de a face un vaccin experimental”, a continuat aceasta, citată de Circle of Mamas. Iată și filmul tragicului eveniment:

„18 decembrie 2020 - Tata a participat la testele cu vaccinul COVID Johnson & Johnson. Au promis toate cheltuielile medicale plătite pentru orice complicații legate de COVID pentru următorii 2 ani. Tata a găsit că i se oferă o siguranță prin acoperirea cheltuielilor medicale și posibilitatea de a avea acces la un vaccin - așa că a decis să facă procesul.

25 decembrie 2020 - O săptămână mai târziu - Ziua de Crăciun - Tata era foarte obosit. S-a simțit obosit imediat după injectare și când am vorbit cu el în ziua de Crăciun, îmi amintesc că părea epuizat. Ceea ce era foarte diferit pentru el, mai ales de Crăciun.

4 ianuarie 2021 - Era foarte lent și îi era greu să-și facă exercițiile pe care le face săptămânal. Îi plăcea întotdeauna să rămână activ.

11 - 18 ianuarie - Simptome asemănătoare astmului și febră ușoară.

25 ianuarie - Tata a contactat Johnson & Johnson și au făcut un test COVID. Rezultatele au revenit 3 zile mai târziu ca fiind negative. Ei l-au sfătuit să se odihnească și să bea multe lichide pentru că are simptome asemănătoare gripei.

29 ianuarie - Tata abia putea să meargă. Picioarele i-au devenit atât de slabe, încât tremura când mergea. S-a gândit că poate se luptă cu o gripă și a încercat să se odihnească tot weekendul în speranța că se va simți mai bine.

1 februarie - Mama l-a adus la Spitalul de Urgență Lake Mary de undeapoi  l-au transportat imediat cu ambulanța la Advent Altamonte din cauza nivelurilor foarte ridicate de troponină.

1 - 4 februarie - Tata a fost la Advent Health Altamonte, unde au făcut tot felul de teste și l-au externat în noaptea de 4 februarie. I-au făcut trimitere la un medic oncolog, la boli infecțioase, cardiologie și PCP.

5 februarie - Vineri mi-am văzut tatăl la 11 dimineața și nu putea merge: era foarte letargic și somnoros. Am sunat pentru el și i-am făcut toate programările de sesizare și l-am programat în primul rând pentru PCP luni la prima oră.

6 februarie - Sâmbătă. M-am trezit la 6 dimineața și m-am dus la casa părinților mei, iar tatăl meu era complet abulic. Nu putea să se ridice din pat, să-și ia cafeaua să bea, să ridice capul. Nu știa în ce an, zi, lună suntem. L-am dus la Advent Orlando și în 20 de minute l-au băgat la control și au găsit o infecție a sângelui și umflături în creier. Ulterior infecția i-a atacat toate organele, se afirmă AICI.

20 februarie - Au trecut 2 săptămâni și tata a început  azi dializa. Nu sunt anti-vaxxer în nici un caz. Dar cred că ar trebui să existe o anumită conștientizare a publicului cu privire la pericolele de a face parte din testele pentru un vaccin. Mai ales una care se face într-o asemenea viteză. Șansa de a recomanda vreodată cuiva să primească vaccinul Johnson & Johnson este slabă spre zero. Au negat orice tip de conexiune.

* Actualizare de la postarea originală: tatăl meu a murit pe 27 februarie; RIP către cel mai frumos suflet și înălță ca îngerul pe care ai fost dintotdeauna * ” 

Să luăm aminte.

 

Reamintim că pe 20 martie la fântânile de la Universitate va avea loc protestul împotriva vaccinării obligatorii a populației și a oricărei discriminări bazate pe vaccinare, anunță Pompiliu Diplan, de la Starea de Libertate.