ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La propunerea Oanei Leonte, doctor în chimie stabilit în SUA, de a fi organizate funeralii naționale în cinstea actorului Ion Caramitru, decedat recent, propunere transmisă președintelui Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu și ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a iscat pe site-ul Cotidianul.ro o adevărată controversă pe această temă, românii împărțindu-se în două tabere, în funcție de opinia pro sau contra a fiecăruia. Redăm mai jos câteva comentarii: 

„Nu e cazul…chiar nu e cazul de funeralii naționale”, crede Adrian.

„Da ce mă, e Iliescu să-i facem funeralii naționale”, se întreabă un alt comentator.

„Doar un popor condus de limbrici poate organiza unei nevertebrate funeralii nationale”, e de părere Mihail.

„Se vede o mare diferenta intre ceea ce scriu ziarele,emisiunile TV,ceea ce vor scrie istoricii,manualele si adevarata realitate>Ceea ce scriu cei din popor,este adevarata realitate.Incepi sa crezi ca istoria este cam50% falsa ,in functie de cine o scrie.Cand vor sa faca ceva,guvernantii pun pe altii sa ceara,ca ei sa spuna ca a solicitat poporul”, consideră Viki.

„Dorinte de semidoctor (fiindca PHD al ei si restul, se limiteaza la „director”, „cercetator”, etc. pe la insitutii-fantoma. Eternul Dracula). Caramitru ar fi trebuit judecat si-nchis pentru 22-25 decembrie 1989 si urmatorii lui ani de viata (de mafiot). „Funeralii nationale” pentru un Corleone. Asa-i când îti lipsesc si cultura, si inteligenta. Apropo: tipa, membra-n „comitete si comitii” care mai de care extravagante (însa cu finantare din România) e, nici mai mult, nici mai putin decât colega informatoare a Securitatii române-relatii externe a lui Caramitru-Mircea Dinescu-Maior-tatal si fiul, si ea. Bine daca s-ar fi prefacut, numai, ca scrie”, a opinat un alt comentator.

„La cat de patriot a fost el nu cred ca onorurile nationale i se potrivesc.
Ar trebui sa aibe ca epitaf pe piatra de mormant celebra incurajare eroica:”Fa-te ca lucrezi!”
O marturie a patriotismului sau este educatia pe care i-a dat-o fiului sau si ce catastrofa ajuns acesta
Mai bine ati lasa subiectul asta mort ca si decedatul, faceti doar lumea sa injure; de ce provocati?”, afirmă C.D.
 
„Pai daca familia lui a refuzat – OARE DE CE???-sa ii depuna corpul la TNB , unde a fost director o viata , asta cu funeralii nationale, de unde pana unde? In cel mai fericit caz sa i se faca aceste funeralii la siie ,fostul diie ,intre colegi,cei care l-au sprijinit in toata activitatea….TEATRALA, de la revolutie incoace. PS In concluzie,nu putem decat sa multumim centralei noastre din state pt grija purtara colegului lor si propunerea cu funeraliile”, scrie un internaut cu pseudonimul „Caramitru, acest Isarescu al TMB”.

„Funeralii naționale pentru un învîrtit și-un profitor de tranziție??? Pentru unul care și-a trădat crezul, neamul și țara? Pentru unul care s-a băgat în toate partidele și organizațiile care dădeau bine la CV? Dar se compară el cu Regele Mihai sau cu Corneliu Coposu???
Hai să lăsăm glumele proaste…
A murit, fie-i țărîna ușoară, să lăsăm familia să-și ducă mortul la groapă după datina creștină și să ne vedem de treburile noastre”, a îndemnat Vasile.

„FUNERALII NATIONALE PENTRU UN CRIMINAL DIN LOVILUTIA DE LA 89? TAMARA BUCIUCEANU, OLGA TUDORACHE, GHEORGHE COZORICI, DRAGA OLTEANU MATEI, JEAN CONSTANTIN…NU MERITAU ONORURI SI EI? CARAMITRU CA E MASON HAI SA IL PUPAM MORT? CALM…AVEM VALORI ADEVARATE CARORA NU LI SE DA CINSTE SI TRAIESC IN SARACIE. CARAMITRU S-A IMBOGATIT CU MILIONUL DE EURO DECLARAT, DA CE O AVEA NEDECLARAT??!! SI NU I-A PASAT DE COLEGII LUI NICI CAT NEGRU SUB UNGHIE. DINEU CU PROSTI PENTRU VACCINATI..
AUZI ULTIMA LUI ISPRAVA! HAI CA L-A VACCINAT DUMNEZEU DEFINITIV. TRADATORII DE NEAM VOR ONORURI SI FUNERALII NATIONALE, CIURUIREA SEDIULUI BIBLIOTECII CENTRALE NU A FOST UN ACT DE TERORISM AL LUI CARAMITRU? Rusine gandirii unor slugi la fel de tradatoare si vandute pe 30 de arginti! Credeti ca va cobora in iad mai lin sau cu pile la Scaraotchi daca are funeralii nationale?!Ce de tunuri a tras pe vremea CDR…era ministrul culturii! DRUM LIN LA JUDECATA LUI DUMNEZEU. SA NU UITAM CA PACATELE PARINTILOR SE REVARSA PE CAPUL COPIILOR. SI CARAMITRU ARE 3! CRIMELE DE LA REVOLUTIE NU SE PRESCRIU NICIODATA ORICUM”, subliniază comentatorul „Badea Cartan”.

„In fiecare Decembrie am un gând pentru tânărul soldat anonim împușcat în cap, prin casca, cu pușca cu luneta, în București, pentru ceilalți soldați, gradați, ofițeri la fel – morți degeaba, pt ca milioane de români să-și ia lumea-n cap, sa plece din casele lor de „raiul pe pământ” care a devenit ce se numea candva „România”, concluzionează utilizatorul „Veteran 89”.

Dumneavoastră ce părere aveți?