Ploile torențiale au produs avarii rețelelor electrice, lăsând fără curent electric peste 2.000 de consumatori din județul Bacău. În Vaslui, zeci de locuințe și curți au fost inundate, iar pe două drumuri circulația este îngreunată, informeaza Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău au anunțat, marți dimineață, că, potrivit DelGaz Grid, patru localități sunt afectate total de lipsa energiei electrice (Helegiu, Deleni, Drăgugești, Bălăneasa), iar o localitate este afectată parțial (Livezi).

În total, este vorba despre 2.423 de consumatori care au rămas fără curent electric în urma ploilor torențiale.

În județul Vaslui, râul Bart a inundat, în localitatea Băcești, 15 locuințe și 26 de curți, dar și DN 15 D și DJ 195 A, unde circulația este îngreunată, potrivit reprezentanților Prefecturii Vaslui.
22 de județe din nordul și centrul țării sunt marți, până la ora 23.00, sub avertizare cod galben de ploi torențiale. În Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews