ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ploile torențiale au produs avarii rețelelor electrice, lăsând fără curent electric peste 2.000 de consumatori din județul Bacău. În Vaslui, zeci de locuințe și curți au fost inundate, iar pe două drumuri circulația este îngreunată, informeaza Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău au anunțat, marți dimineață, că, potrivit DelGaz Grid, patru localități sunt afectate total de lipsa energiei electrice (Helegiu, Deleni, Drăgugești, Bălăneasa), iar o localitate este afectată parțial (Livezi).

În total, este vorba despre 2.423 de consumatori care au rămas fără curent electric în urma ploilor torențiale.

În județul Vaslui, râul Bart a inundat, în localitatea Băcești, 15 locuințe și 26 de curți, dar și DN 15 D și DJ 195 A, unde circulația este îngreunată, potrivit reprezentanților Prefecturii Vaslui.
22 de județe din nordul și centrul țării sunt marți, până la ora 23.00, sub avertizare cod galben de ploi torențiale. În Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.