ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Săptămâna aceasta Guvernul Cîțu va trebui să decidă dacă mai prelungește sau nu starea de alertă. Cazurile Covid au devenit aproape sporadice și nimic nu mai justifică vreo restricție. Însă, pentru că vaccinarea merge foarte prost, este posibil ca Executivul să mențină limitarea libertăților pentru a convinge populația să se imunizeze”, a declarat Claudia Marcu pentru Ziarul Național.

”Pentru absolut oricine este mai mult decât vizibil că pandemia s-a terminat. În aceste condiții, o nouă prelungire a stării de alertă ar fi o încălcare grosolană a libertăților cetățenești, având în vedere că nu mai sunt întrunite condițiile de riscuri la adresa sănătății publice. Spitalele s-au golit și ele, dar cu toate acestea rămân închise pentru pacienții non-Covid, agravând bolile românilor care nu au bani să meargă în clinicile private. Cu 200 de cazuri pe zi și chiar sub 200, nimic nu mai justifică o ”evaluare a factorilor de risc care să indice necesitatea menținerii unui răspuns amplificat la situația de urgență determinată de răspândirea noului coronavirus”, așa cum a decis Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenție, condus de Raed Arafat. În fapt, Arafat a explicat foarte clar, luna trecută, de ce nu renunță la starea de alertă. Pentru că nu avem încă o stare de normalitate și că, dacă s-ar ridica starea de alertă, nu ne-ar mai putea impune restricții”, a continuat Marcu.

Continuarea poate fi citită pe Național.ro