ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În numele Covid-ului, Guvernul canadian și-a acordat "puteri de urgență", permițându-i chiar să confiște bunurile personale, potrivit En Volve.

În conformitate cu noile ordine sanitare, în provincia Saskatchewan se poate "autoriza intrarea în orice clădire sau pe orice teren, fără mandat, de către orice persoană în cursul punerii în aplicare a unui astfel plan de urgență".

Guvernul canadian și-a acordat, de asemenea, puterea de a "determina evacuarea persoanelor și scoaterea persoanelor sau a animalelor și a bunurilor personale din orice zonă din Saskatchewan care este sau poate fi afectată de o situație de urgență și de a lua măsuri pentru îngrijirea și protecția adecvată a acestor persoane sau animale și a bunurilor personale".

Potrivit Ministerului Sănătății, noile ordine sunt necesare pentru a "asigura mobilitatea forței de muncă din sistemul de sănătate printr-o mai mare flexibilitate în programarea și redirecționarea lucrătorilor din domeniul sănătății către zonele care se confruntă cu presiuni de capacitate și în utilizarea resurselor suplimentare".

Noile puteri de urgență în domeniul sănătății permit guvernului să "își asume conducerea și controlul răspunsului de urgență al unei autorități locale".

De asemenea, acestea dau guvernului puterea de a "achiziționa sau utiliza orice proprietate reală sau personală pe care ministrul o consideră necesară pentru a preveni, combate sau atenua efectele unei situații de urgență."

Ca parte a acestui ordin, guvernul a reactivat termenii unei scrisori de înțelegere cu Autoritatea sanitară din Saskatchewan și cu o serie de sindicate provinciale, inclusiv cu Sindicatul asistenților medicali din Saskatchewan și cu Asociația de științe medicale din Saskatchewan.

Scrisoarea de înțelegere precizează modul în care guvernul poate forța "redistribuirea temporară a angajaților din domeniul sănătății pentru a face față creșterii anticipate a nevoilor de asistență medicală din COVID-19".

Fiecare persoană care locuiește în Saskatchewan este obligată prin lege să respecte noile ordonanțe de urgență, în caz contrar riscând sancțiuni severe sau posibile pedepse cu închisoarea.

Noile ordine au apărut după ce guvernul a declarat un "al patrulea val" de COVID-19 stimulat de "varianta Delta".

Provincia cu o populație de aproximativ un milion de locuitori spune că în prezent 262 de persoane se află în spital din cauza COVID-19.

La 17 septembrie, Dr. Saqub Shahab, medicul-șef de sănătate al provinciei, a emis un ordin de izolare provizorie obligatorie și de acoperire a feței ca măsură provizorie până când pașaportul de vaccin al provinciei va intra în vigoare în octombrie.

Scott Moe, ministrul Educației, a declarat recent că guvernul său a fost "prea răbdător" cu cei care nu au făcut vaccinurile, asta  în timp ce introducea pașaportul de vaccinare.

Cuvintele lui Moe împotriva celor nevaccinați au inclus și o replică potrivit căreia, deși nu a vrut niciodată să "implementeze" un pașaport de vaccin, "răbdarea sa a ajuns la sfârșit" cu cei nevaccinați.

Începând cu 1 octombrie, trebuie să se prezinte o dovadă de vaccinare sau un test negativ pentru a mânca în spații închise, pentru a merge în locuri de divertisment, pentru a participa la conferințe sau evenimente mari sau pentru a participa la centre de fitness în interior.

Toate provinciile canadiene au de mult timp puterea de a adopta astfel de reguli draconice, care, de fapt, limitează drepturile oamenilor în caz de urgență, dar folosirea unei urgențe "sanitare" pentru a face acest lucru este ceva nemaiîntâlnit în timpurile moderne.