ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinarea a aproape 86% dintre cetățeni nu a oprit pandemia în Portugalia, așa cum li se sugerează românilor că ar face-o, ci a crescut rata de incidență, determinând prelungirea stării de alertă cu încă o lună de zile.

Situația pandemiei de noul coronavirus în Portugalia „s-a agravat în ultima săptămână”, a recunoscut joi ministrul portughez al Sănătății, Marta Temido, iar rata de incidență a crescut cu 10 puncte, ajungând la 94 de infectări la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni, adică 0,94 la mie, potrivit Agerpres

Rata de reproducere a virusului - parametru ce indică numărul de persoane pe care fiecare infectat le molipsește în medie - a crescut de asemenea în ultima săptămână, ajungând la 1,08.

În acest context, ministrul portughez al Sănătății a anunțat că starea de alertă va fi prelungită până pe 30 noiembrie și le-a cerut cetățenilor să se supună restricțiilor în vigoare, întrucât „riscul rămâne prezent” chiar și în cea mai vaccinată țară din U.E.. Un mesaj destul de descurajant pentru vaccinați, care credeau că, punându-și corpul la bătaie, vor scăpa de restricții.

Săptămâna trecută, în Portugalia a fost demarată administrarea dozei a treia de „vaccin” Covid, deocamdată pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.