ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru ca vaccinarea copiilor să înceapă pe teritoriul României, este nevoie de autorizația pentru vaccinare acordată de Agenția Europeană a Medicamentului. Valeriu Gheoerghiță a declarat în ce condiții ar putea începe campania de vaccinare în rândul copiilor sub 16 ani. 

„Va fi, cu siguranță, disponibilă această posibilitate în momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului va acorda această indicație de utilizare la grupa de vârstă 12 – 15 ani. Compania Pfizer a depus deja documentația la FDA. Probabil că în scurt timp va depune și la Agenția Europeană a Medicamentului. În general, timpul până la acordarea autorizației este în jur de 2 luni, ceea ce înseamnă că din al treilea trimestru al acestui an, probabil sfârșit de august – septembrie avem deja acordată această autorizație și putem să demarăm și această etapă”, citează AlephNews.

În momentul de față, în România, vârsta minimă vaccinării este de 16 ani. De asemenea, premierul Israelului a anunțat că israelienii iau în considerare vaccinarea copiilor până la sfârșitul anului.