ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinarea cu Pfizer/BioNTech a fost suspendată în Hong Kong după ce s-au găsit nereguli la capacele dozelor. Guvernul regiunii autonome de pe coasta de sud a Chinei, a transmis printr-un comunicat de presă că vaccinarea "trebuie suspendată pe perioada anchetei", relatează SmartRadio.

Potrivit autorităților chineze, dozele care aparțin lotului 210102 prezintă defecte la ambalare, mai precis la capace. Defectele ar fi fost raportate de către multinaționala Fosun, care se ocupă cu ambalarea produselor farmaceutice.

Prin urmare, centrele de vaccinare din Hong-Kong au întrerupt programările pentru administrarea vaccinului Pfizer, asta la scurt timp după ce un medic dintr-o clinică a refuzat să recomande pacienților serul Fosun, optând pentru cel de la corporația americană. Singurul vaccin care a rămas disponibil în Hong Kong este cel produs de Sinovac.

Până în prezent, doar aproximativ 5% din cei 7,5 milioane de locuitori ai Hong-Kongului au fost vaccinați, iar o treime dintre aceștia au primit vaccinul BioNTech. Carrie Lam, Directorul Executiv al regiunii autonome, a cerut în repetate rânduri ca oamenii să fie vaccinați "Când multe locuri din întreaga lume se luptă pentru vaccinuri, noi avem o aprovizionare destul de asigurată", citează Reuters.