ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul neozeelandez Chris Hipkins rămâne în izolare după ce a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, anunță Epoch Times.

Hipkins a preluat funcția de prim-ministru de la Jacinda Ardern în ianuarie anul acesta. Ardern a fost prim-ministru al Noii Zeelande din 26 octombrie 2017 până la 25 ianuarie 2o23.

Noua Zeelandă și-a închis granițele față de restul lumii timp de mai bine de doi ani, din martie 2020 până în august 2022, pentru a ține departe COVID-19.

Actualul lider va rămâne izolat timp de cinci zile într-un hotel din Auckland.

"Am luat o mulțime de medicamente pentru a face acest interviu", a declarat el în timpul unui interviu acordat luni seară.

"Durerile întregului corp, congestia și tusea și toată treaba asta. Astăzi, durerile de corp s-au atenuat și un pic de energie revine, dar, după cum probabil că puteți auzi, există încă destul de multă congestie", a spus Hipkins în comentariile obținute de Canberra Times.
 
Hipkins a primit prima doză de vaccin anticovid în martie 2021, pe când era ministru.
 
 
Prim-ministrul Noii Zeelande a respins cererile de despăgubire pentru persoanele care au fost obligate să își părăsească locul de muncă sau care au suferit vătămări din cauza vaccinului Covid, insistând că nu a existat "nicio vaccinare obligatorie" și că "oamenii au făcut propriile alegeri".

"În ceea ce privește mandatele de vaccinare, recunosc că a fost o perioadă dificilă pentru oameni, dar, în cele din urmă, aceștia au făcut propriile alegeri. Nu a existat o vaccinare obligatorie, oamenii au făcut propriile alegeri", spunea prim-ministrul, în urmă cu o lună.