ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Renumitul jucător de tenis australian Todd Woodbridge, de 10 ori câștigător al Wimbledon-ului, îi îndeamnă pe ceilalți să își verifice starea de sănătate, după ce a devenit cea mai recentă celebritate în vârstă de 50 de ani care a suferit un atac de cord, potrivit The Guardian.

Woodbridge spune că a rămas șocat după ce a avut simptome tipice unui atac de cord joia trecută.

Campionul care a câștigat 16 grand slam-uri la dublu și care s-a aflat o dată în top 20 la simplu se antrenează în mod regulat în sala de gimnastică de acasă, în Melbourne, și se menține activ și în timp ce este plecat, fiind comentator la anumite turnee.

„Am încercat să-mi păstrez rutina, după ce am călătorit la US Open și la Londra. Mă antrenam și dintr-odată am simțit dureri în piept. A fost groaznic”, a declarat Woodbridge.
 
Tenismanul australian se numără printre cei care susțineau că Novak Djokovici, numărul 1 mondial, nevaccinat, trebuie să se vaccineze dacă vrea să joace la Australian Open. Autoritățile australiene încă studiază dacă îi vor impune același lucru și azi, cu privire la următorul turneu, din ianuarie 2023. Djokovici este, teoretic, interzis pe o perioadă de trei ani în Australia.
 
„Realitatea este că restul lumii face ceea ce facem și noi (ne vaccinăm)”, spunea Woodbridge înainte de turneul Australian Open, pe 7 octombrie anul trecut, 2021.
 
„Cred că la un moment dat probabil vă gândiți că va trebui să se vaccineze. Dacă vrea să vină și să joace la Australian Open, se pare că va trebui să facă acest vaccin.

Personal, cred că este un lucru bun.
Doar s-a transmis de ceva vreme grupului de jucători că acesta este cel mai probabil scenariu dacă vrei să vii în Australia.”, spunea Woodbridge pentru Wide World of Sports.

Și jucătorul de fotbal australian primă ligă Essendon AFL Dean Wallis a suferit o intervenție chirurgicală anul acesta după un atac de cord major, la 52 de ani, în timp ce fostul antrenor de cricket al Australiei, Darren Lehmann, a supraviețuit unui atac de cord la împlinirea vârstei de 50 de ani, în 2020.
 
La 51 de ani, Woodbridge este cu un an mai tânăr decât sportivul australian Shane Warne atunci când a suferit atacul fatal, cu doar o săptămână înainte de infarctul lui Dean Wallis, scrie The Sun. Jucătorul faimos de cricket a murit subit din cauza unui „atac de cord” după ce a fost găsit „fără reacție” într-o vilă din Thailanda.
 
În aceeași perioadă, martie 2022, a murit subit în urma unui atac de cord și politiciana laburistă australiană Kimberley Kitching, de 52 de ani.
 
„A fi vaccinat este singura cale de a ieși din acest coșmar și este un pic de coșmar cu toate lockdown-urile, dar, evident, avem nevoie de aprovizionarea cu vaccinuri și acestea vin", declara ea pentru Sky News în iulie 2021.
 
„Mai sunt încă multe de făcut și multă muncă pentru a-i încuraja pe concetățenii noștri australieni să se vaccineze”.

„Este greșit ca unii oameni să-i descurajeze pe alții să se vaccineze, avem nevoie ca toată lumea să se vaccineze și cred că suntem cu toții împreună în această situație.”, mai spunea ea cu 8 luni înainte de a muri subit.