ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oscar de La Hoya, în vârstă de 49 de ani, a dezvăluit vineri că a fost spitalizat din cauza coronavirusului, spunând într-o declarație transmisă pe Twitter și Instagram: "Am vrut să aflați direct de la mine că, în ciuda faptului că sunt complet vaccinat, am contractat Covid și nu voi putea lupta weekendul viitor", relatează Yahoo News.

De La Hoya urma să se confrunte cu campionul UFC Viktor Belfort la Staples Center din Los Angeles pe 11 septembrie. Meciul de box ar fi fost primul său meci de la retragerea din acest sport, în 2008.

"Pregătirea pentru această revenire a fost totul pentru mine în ultimele luni și vreau să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul lor extraordinar", a spus De La Hoya în declarația sa. "În prezent mă aflu în spital pentru a primi tratament și sunt încrezător că mă voi întoarce în ring înainte de sfârșitul anului. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți și să fiți în siguranță".

De La Hoya a vorbit, de asemenea, despre îmbolnăvirea cu COVID-19 într-un videoclip filmat din spital. "Adică, ce șanse am eu să iau COVID-19? Am avut grijă de mine și asta chiar, chiar m-a dat gata", a spus el.

Diagnosticul de  COVID-19 al lui De La Hoya vine la cinci luni după ce sportivul și-a anunțat revenirea în box. El a luptat ultima dată în decembrie 2008, când a pierdut în fața lui Manny Pacquiao.

Când și-a anunțat retragerea, în 2009, De La Hoya câștigase campionate mondiale la șase categorii de greutate diferite, încheindu-și cariera cu un record de 39-6.

"Uite, a trecut mult timp, da", a declarat el anul trecut pentru ESPN despre viitoarea sa revenire. "Dar, de fapt, lovitura mea se simte mai rapidă ca niciodată. Trebuie să mă asigur că pregătirea mea este perfectă, că sănătatea mea este bună."
 
VIDEO: