ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, a fost vaccinat pe 6 mai cu AstraZeneca, iar la 1 iulie trebuia să primească și rapelul. Pe 27 iunie, Bettel era deja în izolare, după ce a fost testat pozitiv la covid. Premierul ar fi avut febră și dureri de cap, conform Evenimentul Zilei.

Cu toate că a respectat regulile de distanțare fizică și a purtat mască, Bettel a fost testat pozitiv la coronavirus. Premierul, în vârstă de 48 de ani, a fost internat duminică, pentru o serie de analize și teste suplimentare, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv.

Prim ministrul din Luxembrug s-a remarcat printre figurile politice care l-au criticat pe Viktor Orbán după legea anti LBT în școli, Bettel fiind homosexual.  

„Să fii învinuit la nivel național, să fii considerat a nu fi normal, să fii considerat un pericol pentru tineri – nu-ți dai seama că a fi homosexual nu este o alegere”, i-a reproșat lui Orbán.

„Dar a fi intolerant este o alegere. Aș rămâne intolerant la intoleranță și aceasta ar fi astăzi lupta mea … Îi voi spune că ceea ce face în țara sa este intolerant și că a fi gay nu este o alegere”, a adăugat Bettel.