ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Subprefectul cu atribuții de prefect al județului Timiș, Ovidiu Virgil Drăgănescu, a fost confirmat cu coronavirus. El e vaccinat împotriva Covid-19 și nu prezintă simptome. Este a doua oară când face Covid-19, după o formă gravă cu internare în spital, transmite Timiș Online.
 
Ovidiu Virgil Drăgănescu a fost confirmat cu coronavirus marți seară. A mai avut o dată Covid-19, în iarnă, o formă destul de gravă, când a fost și internat în spital. Este și vaccinat anti-Covid, iar de data aceasta nu are niciun simptom, transmite sursa citată. Problema este că dacă nu s-ar fi testat, bazându-se pe vaccin, acum ar fi infectat toată Timișoara.

„Mare atenție la transmiterea virusului prin școli și apoi în familii. Din ce mi s-a relatat, sunt părinți care ascund cazurile de infectare cu Sars-Cov2 ale copiilor lor, în loc să informeze la clasă. Copiii au forme mai ușoare, pe care unii părinți le declară ca fiind enteroviroze deoarece simptomalogiile sunt asemănătoare. Astfel orele vor continua în acele clase, deși ar trebui trecute în online pentru a nu mai infecta alți elevi și pe părinții acestora. Sper că nu sunt cazuri când aceste lucruri se întâmplă cu acordul cadrului didactic de la clasa respectivă, știut fiind că online-ul nu are mulți adepți pe la noi. De asemenea, testele rapide pot fi fals negative, ele neavând acuratețea unui test RT-PCR. În familia mea facem des teste rapide care ies negative, dar când eu am făcut test pcr am ieșit pozitiv. În acest context pandemic, iată că ajungem cu multe localități la incidențe de peste 15/000 și nu știu dacă suntem în vârful valului 4”, a scris subprefectul, miercuri dimineață, pe Facebook.

Postarea reprezentantului guvernului în teritoriu nu cuprindea inițial informația că a fost confirmat cu coronavirus și a fost editată la aproape două ore de la postare. Cea originală o puteți vedea la TION.