ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Danemarca, Italia și alte 7 țări europene au suspendat temporar utilizarea vaccinului Covid fabricat de AstraZeneca, pentru a cerceta o serie de efecte secundare grave, precum apariția de cheaguri de sânge fatale.

„Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic”, a spus ministrul danez al Sănătății, potrivit Aleph News. În această țară, produsul AstraZeneca este oprit de la injectare timp de două săptămâni.

Austria, Italia. Norvegia. Luxemburg, Islanda, Estonia, Lituania și Letonia suspendă și ele temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca.
 

O asistentă medicală din Austria, în vârstă de 49 de ani, a murit după vaccinarea cu serul AstraZeneca, după cum a semnalat deja ActiveNews, iar un danez a murit tot după injectarea cu același produs. Un singur caz a fost suficient pentru a opri vaccinarea. La noi s-au înregistrat cel puțin 10 devenite cunoscute.
 
Autoritățile din domeniul sănătății din Italia s-au hotărât să acționeze și ele după moartea în această lună a lui Stefano Paterno, un ofițer de marină de 43 de ani, și a lui Davide Villa, un polițist de 50 de ani, care au fost injectați din lotul ABV2856 al lui AstraZeneca.

Paterno a murit de un atac de cord în aceeași zi după injectare iar Vila a murit la sfârșitul săptămânii trecure, la aproximativ 12 zile după vaccinare, informează Reuters via Yahoo.
 
La noi, deși Valeriu Gheorghiță a recunoscut marți pentru prima oară oficial morții din urma vaccinării el susține în continuare că nu există nici o legătură de cauzalitate între vaccinări și morțile suspecte, generate de aceleași cauze ca și cele din Europa - atacuri de cord și vasculare.
 
 

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a scris pe Twitter: „Autoritățile din domeniul sănătății au suspendat, din cauza măsurilor de precauție, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale. Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic.”

Potrivit Agerpres, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat joi agenției EFE că studiază în prezent semnalările primite din mai multe state ale UE privind cazuri de tromboză diagnosticate după injecții cu vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca și ar putea emite „astăzi sau mâine” o recomandare privind utilizarea acestui vaccin. 
 
ActiveNews a avertizat în mor repetate autoritățile române asupra unor astfel de posibile cazuri de decese, furnizând două studii în acest sens: