ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni vaccinul împotriva coronavirusului produs de companiile Pfizer și BioNTech, a transmis președinta Comisiei Europene.„Este un moment decisiv în eforturile noastre de a livra vaccinuri sigure și eficiente europenilor. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) tocmai a emis o opinie științifică pozitivă cu privire la vaccinul Pfizer/BioNTech.

Acum vom acționa rapid. Mă aștept la o decizie din partea Consiliului European în această seară”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.
 
Decizia privind autorizarea vaccinului a fost luată cu opt zile mai devreme decât era planificat inițial. EMA a fost confruntată cu apeluri de a grăbi procesul de evaluare a vaccinurilor împotriva COVID-19, pentru ca statele din UE să poată începe vaccinarea populației.
 
Decizia vine după ce Departamentul SUA care reglementează și aprobă medicamentele US Food & Drug Administration - FDA a aprobat vaccinul Pfizer dar cu o serie întreagă de avertismente legate de efectele secundare (inclusiv foarte severe), și unde cei care au probleme sunt îndemnați să sune la 911 (echivalentul lui 112) dacă au: "dificultăți de respirație, umflarea feței și a gâtului, bătăi rapide ale inimii, o erupție cutanată gravă pe tot corpul, amețeli și slăbiciuni".
În documentul FDA legat de autorizarea produsului se arată  și că dintr-un total de 3410 suspectați de infectare cu virusul Covid dar neconfirmați, cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer, un număr de 409 au dat din nou semne de suspiciune de infectare cu Covid-19, după o săptămână.