ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


California va deveni primul stat american care va impune vaccinarea anticovid la nivel de stat pentru elevi, a declarat vineri guvernatorul Gavin Newsom, potrivit Reuters.

"Statul cere deja ca elevii să fie vaccinați împotriva virusurilor care provoacă rujeola, oreionul și rubeola - nu există niciun motiv pentru care să nu facem același lucru pentru COVID-19", a declarat guvernatorul democrat în cadrul unei conferințe de presă.

Newsom a declarat că vaccinarea obligatorie ar putea fi promulgată încă din luna ianuarie, odată ce Administrația americană pentru alimente și medicamente va aproba în totalitate inoculările pentru grupele lor de vârstă. California este cel mai populat stat american.

Districtul școlar unificat din Los Angeles, al doilea ca mărime din țară, va impune tuturor copiilor cu vârsta de peste 12 ani vaccinul anticovid.

Școlile publice din San Diego vor impune, de asemenea,  vaccinurile pentru elevii cu vârsta de peste 16 ani în decembrie, iar în Hoboken, New Jersey, elevii trebuie să fie vaccinați sau să se supună săptămânal unor teste rapide.