ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu acordat publicației The Defender, Craig Norkus, fotojurnalist din Minneapolis, a descris problemele de sănătate cu care s-a confruntat după doza de rapel anticovid, lunile de diagnostice greșite și modul în care a găsit în cele din urmă tratamente alternative eficiente.

Craig Norkus, un fotoreporter veteran al televiziunii de știri din Minneapolis, a fost un atlet amator ultra-fit și musculos până la scurt timp după rapelul anticovid.

La doar câteva zile după vaccin, Norkus a început să se confrunte cu dureri de cap și drenaj sinusal, împreună cu bufeuri calde și reci. Nu s-a gândit prea mult la asta.

Cu toate acestea, de Ziua Recunoștinței, starea sa de sănătate a scăzut dramatic. A început să se confrunte cu epuizare extremă, slăbiciune musculară și ceață mentală. Până la sfârșitul lunii decembrie, a fost nevoit să solicite concediu de invaliditate de la locul de muncă.

"A fost o schimbare bruscă, ciudată - o agonie opresivă", a spus el. "Dintr-o dată, am simțit că mor", a spus el.

Căutarea de către Norkus a unui diagnostic și a unui tratament adecvat l-a condus într-o călătorie frustrantă cu mai mulți medici și specialiști care nu au reușit să identifice cauza afecțiunii sale.

În cele din urmp, Norkus a găsit un medic care a identificat simptomele sale ca fiind semne ale unei leziuni provocate de vaccin.

Medicul i-a prescris tratamente neconvenționale care au reușit să amelioreze majoritatea simptomelor lui Norkus și să-l readucă la muncă vara trecută.

La sfârșitul anului trecut, Norkus a suferit o recidivă gravă. Însă, cu ajutorul unor noi tratamente, el începe să se simtă mai mult ca înainte. La momentul discuției cu The Defender, se întorsese la muncă de două săptămâni.

Crezând că totul se întâmplă cu un motiv, Norkus se folosește de această experiență pentru a crește gradul de conștientizare a riscurilor vaccinurilor, pentru a ajuta persoanele rănite de vaccinuri și pentru a pune capăt scutului de răspundere de care se bucură companiile farmaceutice.

Pe măsură ce starea lui Norkus s-a deteriorat la sfârșitul anului 2022, acesta a mers de mai multe ori la unitățile de asistență medicală de urgență, dar vizitele nu au dat niciun răspuns. Testul pentru COVID-19 a fost negativ, i s-au prescris antibiotice și a fost trimis acasă. Dar simptomele au persistat.

Între decembrie și ianuarie 2023, Norkus a efectuat o serie de vizite la medicul său primar, care a efectuat "zeci și zeci" de analize de sânge, dar nu a putut determina cauza bolii sale.

În căutarea disperată a unor răspunsuri, Norkus a apelat la ajutorul unor specialiști, inclusiv neurologi, care nu i-au putut oferi un diagnostic definitiv.

Unul dintre medici a schimbat în ultimul moment o programare în persoană cu Zoom și a încercat să efectueze teste neurologice "prin ecranul computerului meu". Acesta l-a diagnosticat pe Norkus cu migrene și posibil cu boala Parkinson, i-a prescris medicamente și i-a spus lui Norkus să revină peste trei luni.

Norkus a refuzat să elibereze rețetele, aflând ulterior că medicamentele ar fi putut provoca multe daune. De asemenea, el crede acum că așteptarea de trei luni s-ar fi putut dovedi fatală.

Un alt specialist, un "neurolog universitar proeminent" pe care a trebuit să "tragă sfori" pentru a-l vedea, a ordonat o serie completă de scanări și teste pentru a exclude afecțiuni grave precum tumorile cerebrale, scleroza laterală amiotrofică (ALS), cancerul și scleroza multiplă - "toate lucrurile cu adevărat înfricoșătoare", a spus el.

Când toate testele au ieșit negative, medicul i-a spus lui Norkus că nu era nimic în neregulă cu el și i-a spus: "Trebuie să mergi la un psihoterapeut".

"M-am gândit: "Sunt eu nebun?"" își amintește Norkus. "După toată această boală fizică în care nici măcar nu mă puteam mișca, acum e în capul meu?"

După șase încercări nereușite de a găsi răspunsuri din partea cadrelor medicale, Norkus s-a simțit devastat și distrus.

Un moment care i-a schimbat viața

În aprilie 2023, Norkus a luat în sfârșit legătura cu Dr. Jeffrey Kotulski de la Centrul de vindecare Between the Bridges din Mankato, Minnesota.
 
El l-a descris pe osteopatul holistic integrativ și fostul medic al Clinicii Mayo ca fiind "genial și plin de compasiune".

"A fost nevoie de al șaptelea doctor al meu - literalmente în aprilie 2023 - pentru a diagnostica ceea ce se întâmpla cu mine", a spus el. "Mi-a dat o îmbrățișare mare și mi-a spus că mă poate ajuta. Mi-am dat seama că nu eram nebun și că cineva știa."

Norkus a spus că întâlnirea cu Kotulski a fost "un moment care i-a schimbat viața". Amintirea stârnește emoții profunde până în ziua de azi.

Kotulski și-a făcut timp pentru a analiza în detaliu istoricul medical și analizele de sânge ale lui Norkus, diagnosticând în cele din urmă o reacție adversă la vaccinul ARNm și elaborând un plan de tratament adaptat nevoilor sale specifice.

Sub îngrijirea lui Kotulski, Norkus a urmat o serie de tratamente care au inclus oxigenarea extracorporeală a sângelui și ozonarea, terapia cu peptide, perfuzii cu albastru de metilen și alte terapii menite să-i ajute organismul să se vindece de efectele secundare ale vaccinului.

"Peptidele sunt lanțuri de aminoacizi care ajută la construirea țesutului corporal într-un mod similar cu cel al factorilor de creștere", a explicat Norkus. "Ele reduc, de asemenea, inflamația".

După doar șase săptămâni de tratament, Norkus și-a recăpătat o mare parte din forță și rezistență și a putut să se întoarcă la sală. "A fost uimitor", a spus el.

Până în iunie 2023, Norkus și-a recăpătat o mare parte din starea de sănătate de dinainte de boală și s-a putut întoarce la muncă.

În ciuda rezultatelor promițătoare, Kotulski l-a avertizat pe Norkus că efectele pe termen lung ale vaccinului erau încă necunoscute și că ar putea suferi o recidivă.

Acest avertisment se va dovedi previzibil. În noiembrie 2023, starea lui Norkus a început să se deterioreze din nou. În decembrie, a fost nevoit să își ia din nou concediu de invaliditate.

La începutul anului 2024, Norkus a repetat unele dintre terapiile care funcționaseră bine în anul precedent. Cu toate acestea, până în martie, starea sa nu se îmbunătățise prea mult. Kotulski a folosit o "nouă armă din arsenalul său", încorporând factori de creștere și tratamente injectabile cu plasmă bogată în trombocite, împreună cu terapia hormonală. El a observat o îmbunătățire imediată.

Norkus a apelat, de asemenea, la sfatul lui Bryan Ardis, un chiropractician pensionar, acupuncturist certificat și nutriționist, care i-a sugerat să folosească plasturi cu nicotină pentru a ajuta la detașarea toxinelor vaccinale de receptorii de nicotină din corpul său. Plasturii au avut un efect imediat, aducându-i sănătatea "aproape de 100%" și chiar eliminând unele dintre efectele secundare ale celorlalte tratamente, cum ar fi drenajul sinusurilor și tinitus.

Când Norkus a întrerupt experimentul cu plasturii cu nicotină după șapte zile, efectele secundare au revenit și s-a simțit "foarte rău". Ardis i-a recomandat să continue cu plasturii și să ia, de asemenea, pulbere de pectină de mere și BioDefense, un produs conceput pentru a ajuta la prevenirea replicării proteinelor spike și la eliminarea toxinelor.

Norkus a spus că se simte foarte bine în acest moment. "Am toate dovezile fizice de care am nevoie pentru a ști că Dr. Ardis știe exact despre ce vorbește."

Nu este nevoie decât ca o piesă de domino să cadă

Experiența lui Norkus l-a motivat să devină un avocat pentru alte persoane care suferă de reacții adverse la vaccinuri.

"Ca persoană credincioasă, cred că uneori ești pus în situația de a experimenta lucruri pentru a-i ajuta pe alți oameni", a spus el.

El a intrat în contact cu grupuri precum Team Humanity și React 19, care oferă sprijin și resurse pentru persoanele aflate în situații similare.

Dar el a spus că eforturile sale și ale Team Humanity de a-i face pe senatorii din Minnesota să asculte persoanele rănite de vaccinuri au fost dificile "pentru că ei cred că este o sinucidere profesională".

"Continuă să ne trimită la federali", a spus el, chiar și după ce le spune că "federalii nu vor face nimic".

De asemenea, s-a confruntat cu rezistență și cenzură atunci când a vorbit, din partea platformelor de social media și a propriului angajator.

Recentul proces din Kansas împotriva Pfizer i-a dat speranță, a spus el. "Este suficient ca o piesă de domino să cadă pentru a pune capăt acestei legi ridicole care protejează companiile farmaceutice", a spus el.

Norkus a subliniat, de asemenea, importanța pacienților și a familiilor și prietenilor acestora de a deveni avocați educați pentru soluții alternative.

"Sistemul medical este stricat", a spus el. "Și dacă urmați doar ceea ce spune un medic, s-ar putea să fiți într-o stare mult mai proastă decât ați fost inițial."

Norkus intenționează să scrie o carte și să continue să vorbească public, pledând pentru schimbarea politicilor guvernamentale legate de rănile provocate de vaccinuri.