Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat miercuri că a semnat plata avansului către Comisia Europeană, în sumă de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul Covid-19.
 
„Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19, în sumă de 12.058.345 euro!”, a scris Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a declarat marți că Executivul a suplimentat, prin rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuției la Comisia Europeană și prefinanțarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

„Astăzi vreau să elimin din spațiul public orice discuție, orice informație falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni n.r) Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuției la Comisia Europeană și, foarte important, prefinanțarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele țări acces la acest vaccin în perioada următoare. Deci, orice altă informație în spațiul public este falsă”, a spus Florin Cîțu.
 
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți un contract cu societatea americană Moderna, în vederea furnizării a până la 160 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19.