ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Varianta îngrijorătoare numită C.37 sau "varianta Lambda", a fost probabil identificată pentru prima dată în Peru în urmă cu aproximativ un an, ceea ce alimentează îngrijorarea crescândă că mutațiile ar putea depăși vaccinurile COVID-19 existente, transmite TrialSite

OMS raportează că această variantă mutantă ar putea nu numai să sporească transmisibilitatea, ci și să întărească rezistența agentului patogen la anticorpii neutralizanți declanșați de vaccin. Nu se știe încă care va fi impactul acestei variante, relatează un nou studiu, dar cercetătorii speculează că ar putea exista un rezultat al acestei adaptări virale la vaccinul CoronaVac, produs de corporația chineză Sinovac. 

Condus de autorii corespondenți Ricardo Soto-Rifo și Fernando Valiente-Echeverría Laboratorio de Virología Molecular y Celular, Programa de Virología, Instituto de Ciencias Biomédicas, Facultad de Medicina, Universidad de Chile, Santiago, Chile, studiul, care urmează să fie publicat, intitulat "Infectivity and immune escape of the new SARS-CoV-2 variant of interest Lambda" este disponibil pe serverul de preprint medRxiv. 

Studiul

Echipa a realizat un studiu care a utilizat un test de neutralizare a virusului pseudotip pentru a evalua impactul Lambda asupra infectivității și scăpării imunitare cu ajutorul unor mostre de plasmă de la lucrători din domeniul sănătății din două centre din Santiago, Chile. Ambii au primit două doze de produs CoronaVac, un vaccin cu virus inactivat produs de producătorul chinez de vaccinuri Sinovac.

Rezultatele

Cercetătorii sud-americani au constatat o infectivitate sporită mediată de proteina de vârf Lambda - una mai intensă decât cea a D614G (linia B) sau a variantelor Alpha și Gamma sugerează autorii. Observând că, atunci când se compară această variantă mutantă cu " tipul sălbatic (linia A), neutralizarea a fost redusă de 3,05 ori pentru varianta Lambda, în timp ce a fost de 2,33 ori pentru varianta Gamma și de 2,03 ori pentru varianta Alpha. "

Concluzie

Echipa de studiu a rezumat că, pe baza studiului lor specific, mutațiile existente în proteina spike a variantei de interes, originară din Peru, conferă o mai mare infectivitate și o mai mare scăpare imunitară față de anticorpii neutralizanți declanșați de CoronaVac.