ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezumat: Atunci când vaccinurile care nu asigură o imunitate robustă sunt utilizate în masă, acestea permit virusurilor să muteze în moduri potențial periculoase. Variante COVID cu un comportament semnificativ diferit au apărut de la jumătatea lunii decembrie 2020, dată care coincide cu lansarea primelor vaccinuri anti-COVID.


Deși au fost identificate variante în diferite zone înainte de introducerea vaccinurilor

în aceleași regiuni, producătorii de vaccinuri au desfășurat studii pe scară largă pe mii

de oameni din acele zone cu mult înainte ca vaccinurile să devină disponibile pentru public și

înainte ca variantele să fie detectate.


Vaccinurile COVID nu previn infectarea sau transmiterea, astfel, variantele create se vor răspândi în persoanele vaccinate. Această ipoteză a fost confirmată într-un studiu din 2015, care a arătat că o „vaccinare imperfectă poate spori transmiterea unor agenți patogeni extrem de virulenți”.


Cercetările arată că persoanele complet vaccinate care dezvoltă infecții cu varianta Delta au aceeași încărcătură virală ca a persoanelor nevaccinate infectate cu acest virus, prin urmare, ambele grupuri pot răspândi infecția în același grad.


Datele emise de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că 74% dintre infectările cu COVID-19 diagnosticate în Barnstable, Massachusetts, în perioada 6-25 iulie 2021, și 80% dintre cazurile spitalizate au fost printre persoanele complet vaccinate.


Vaccinările în masă împotriva COVID-19 vor favoriza apariția de mutații mai periculoase ale SARS-CoV-2? Într-un video postat de [canalul de Youtube] WhatsHerFace, se pune întrebarea de ce guvernul britanic achiziționează saci de cadavre în valoare de 6 milioane de lire sterline sau „depozite temporare” pentru acestea, chiar dacă oficialii guvernamentali anunță că rata actuală a vaccinării a „creat un scut de protecție” împotriva infecției [1].


Dacă este adevărat, de ce se așteaptă ei la un scenariu în care ar exista „morți în exces”, care ar necesita un număr masiv de astfel de saci? Acordul de achiziție va rămâne în vigoare pentru o perioadă de patru ani. Știe oare guvernul Regatului Unit ceva ce nu dorește să împărtășească publicului?


Au aruncat oare o privire asupra datelor științei actuale și și-au dat seama că vaccinarea în masă în timpul unei pandemii active poate favoriza apariția de mutații care să ocolească apărarea indusă de vaccin sau că serurile care modifică genele i-ar putea face pe cei vaccinați mai susceptibil la boli grave și la moarte printr-un mecanism cunoscut sub numele de potențierea dependentă de anticorpi (ADE) sau, printr-un termenul mai descriptiv, îmbunătățire paradoxală a imunității (PIE)?


De unde vin variantele și de ce acum?


WhatsHerFace menționează unele dintre răspunsurile date de cadre medicale pe rețelele de socializare când sunt întrebate de ce nu a apărut nicio variantă problematică în primul an, când nu erau disponibile vaccinurile anti-COVID, ci au început să apară după lansarea campaniilor de vaccinare în masă.


Potrivit unui astfel de răspuns, „supravegherea noastră era slabă la început și este nevoie de timp pentru ca variantele să apară, dar, odată ce apar, se răspândesc cu repeziciune”. Interesant este că, așa cum se arăta într-un articol din 15 februarie 2021 din publicațiaThe Conversation [2], variantele cu „comportament considerabil diferit” nu au apărut până la jumătatea lunii decembrie 2020, dată care se întâmplă să fie exact momentul când au fost administrate primele vaccinuri anti-COVID.


„Verificatorii de date” au încercat să nege orice legătură între lansările vaccinurilor pentru COVID și apariția variantelor, explicând că variantele au fost identificate în diferite zone înainte ca vaccinurile să fie introduse în aceleași regiuni. Totuși, după cum arată canalul WhatsHerFace, producătorii de vaccinuri au desfășurat studii pe scară largă în acele zone cu mult înainte ca vaccinurile să devină disponibile publicului.


De exemplu, Pfizer a înscris [în studii] peste 46.000 de participanți în SUA, Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Germania și Turcia [3], iar Oxford/AstraZeneca a injectat 23.000 de participanți în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.


„Este foarte interesant, pentru că vom descoperi că, de fapt, fiecare dintre zonele în care au apărut pentru prima dată variantele se întâmplă să fie aceleași țări în care au avut loc studiile”, precizează WhatsHerFace.


Povestea” din spatele variantei Delta


Varianta Delta (B.1.617.2) a fost identificată inițial în India, pe 1 și 11 decembrie 2020. Deși vaccinurile pentru COVID nu au fost lansate în India până la jumătatea lunii ianuarie 2021, au fost inițiate studii de faza 3 pentru Covaxin de la Biotech în Bharat, India, pe 16 noiembrie 2020. Până la 22 decembrie 2020, 22.500 de voluntari primiseră vaccinul.


Apropo de aceasta, guvernul indian a lansat Covaxin pentru populație înainte de finalizarea studiilor de fază 3 și în absența oricăror date de siguranță sau eficacitate. Potrivit unor vaccinologi, apariția unor variante potențial mai problematice în urma lansării vaccinării în masă în timpul unei pandemii active este exact lucrul la care trebuie să ne așteptăm.


Dr. Geert Vanden Bosche [4], [virusolog] care a lucrat pentru GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals și Bill & Melinda Gates Foundation, a publicat o scrisoare deschisă [5] către Organizația Mondială a Sănătății, pe 6 martie 2021.


În scrisoare, Bosche a avertizat că lansarea unei campanii globale de vaccinare în masă în timpul apogeului unei pandemii ar putea crea un „monstru incontrolabil”, întrucât presiunea evolutivă poate determina apariția unor mutații noi potențial mai periculoase.


„Nu poate exista nicio îndoială că desfășurarea continuă a campaniilor de vaccinare în masă va determina ca noi variante virale mai infecțioase să devină tot mai dominante și, în cele din urmă, va duce la o creștere dramatică a cazurilor noi, în ciuda ratelor mari de acoperire vaccinală. De asemenea, nu există nicio îndoială că această situație va duce în curând la o rezistență completă la vaccinurile actuale a variantelor care circulă”, a notat Bossche [6].


Vaccinurile care nu împiedică infectarea favorizează mutațiile


Pe scurt, când vaccinurile care nu oferă o imunitate robustă sunt utilizate în masă, atunci acestea permit virusurilor să muteze și să apară variante potențial periculoase. Atunci când utilizăm în exces un antibiotic care nu reușește să eradicheze bacteriile, se înmulțesc bacteriile rezistente la antibiotice.


În același mod, utilizarea excesivă a unor vaccinuri care nu creează imunitate poate determina mutarea virusului în persoanele vaccinate, apărând astfel variante care ocolesc imunitatea indusă de vaccin.


Și, după cum știm deja, vaccinurile anti-COVID nu previn infecția sau transmiterea, astfel, variantele create în persoanele vaccinate se vor răspândi, atacând atât persoanele vaccinatele, cât și pe cele nevaccinate. Această ipoteză a fost confirmată într-un studiu din 2015 [7], publicat în PLOS Biology, care a arătat că o „vaccinare imperfectă poate favoriza transmiterea de agenți patogeni extrem de virulenți”. Așa cum explică autorii [8]:


„Teoretic, se poate aștepta ca unele tipuri de vaccinuri să determine evoluția unor agenți patogeni mai virulenți (mai «agresivi»). Această idee rezultă din concepția că selecția naturală elimină tulpinile de agenți patogeni care sunt atât de «agresive» încât își ucid gazda și, prin urmare, pe ele însele.


Vaccinurile care lasă gazdele să supraviețuiască, dar nu împiedică răspândirea agentului patogen relaxează această selecție, permițând apariția unor agenților patogeni mai agresivi. Acest tip de vaccin este adesea numit vaccin deficient. Atunci când vaccinurile previn transmiterea, așa cum este în cazul al aproape tuturor vaccinurile utilizate de om, acest tip de evoluție către variante cu virulență crescută este blocat.


Dar, atunci când vaccinurile prezintă deficiențe, permițând, cel puțin într-o anumită măsură, transmiterea agenților patogeni, acestea pot crea condițiile ecologice care permit apariția și persistența de tulpini mai agresive.


Această teorie a creat multe controverse atunci când a fost lansată pentru prima oară, cu peste un deceniu în urmă, dar aici ne referim la experimente legate de virusul bolii Marek la păsări de curte, experimente care arată că vaccinurile moderne comerciale cu deficiențe [„leaky”] pot avea exact acest efect: ele permit transmiterea ulterioară de tulpini care sunt altminteri prea letale pentru a persista.


Astfel, utilizarea vaccinurilor cu deficiențe poate facilita evoluția tulpinilor patogene care pun gazdele nevaccinate la un risc mai mare de boală severă.”


Această cercetare a fost prezentată într-o serie de publicații, printre care Live Science [9], Newsweek [10] și National Geographic [11]. De asemenea, Quanta Magazine a analizat cercetarea în mai 2018, încheind articolul cu următoarea observație [12]:


„... cel mai important în acest moment este ca oamenii de știință specializați în vaccinuri să recunoască relevanța biologiei evoluționiste în domeniul lor. Luna trecută, când peste 1000 de oameni de știință în domeniul vaccinurilor s-au adunat la Washington, D.C., la Congresul Mondial pe tema Vaccinurilor, chestiunea referitoare la evoluția indusă de vaccinuri nu a fost tema niciunei sesiuni științifice.


O parte a problemei, spune [ecologul specializat în interacțiunile gazdă-agent patogen, Andrew] Read, este că cercetătorii se tem: sunt rezervați să vorbească și să atragă atenția asupra posibilelor efecte evolutive, deoarece se tem că acest lucru ar putea crea în populație mai multă teamă și neîncredere în vaccinuri.”


Vaccinurile anti-COVID, care nu ne fac imuni la virus, ci mai degrabă reduc simptomele infecției, constituie un exemplu perfect de vaccinuri cu deficiențe [„leaky vaccines”] care pot permite virusului să muteze în gazda ușor bolnavă, care apoi transmite virusul mutat altor persoane. În acest fel, vaccinurile pot favoriza un lanț nesfârșit de focare.


NPR evidențiază modul cum vaccinurile determină evoluția virală


Într-un articol din 9 februarie 2021 [13], [postul național de radio american] NPR a evidențiat acest risc, afirmând că „vaccinurile pot conduce la evoluția mai multor mutații COVID-19”. Potrivit corespondentului științific al NPR, Richard Harris, „virusul dezvoltă mutații mereu. Și dacă se întâmplă ca un virus să producă o mutație care îl face mai puțin vulnerabil la vaccin, atunci, pur și simplu, virusul respectiv s-ar putea înmulți într-un individ vaccinat.”


Totuși, doar faptul de a avea un virus care mutează în interiorul tău nu este neapărat un lucru periculos. Încărcătura virală are, de asemenea, un rol important în a stabili cât de periculos ar putea fi un individ vaccinat care poartă o mutație. Dacă încărcătura virală este scăzută, riscul de a transmite virusul mutat altor persoane este, de asemenea, scăzut. Dacă încărcătura virală este ridicată, riscul de transmitere crește.


În ceea ce privește varianta Delta, sunt vești proaste pentru cei care au primit una sau mai multe vaccinuri anti-COVID, deoarece cercetările [14] arată că persoanele complet vaccinate care dezvoltă infecții cu varianta Delta au aceleași încărcături virale ca și persoanele nevaccinate infectate cu acest virus. După cum relata Reuters pe 2 august 2021 [15]:


„În rândul persoanelor infectate cu varianta Delta a coronavirusului, persoanele complet vaccinate care s-au infectat pot răspândi virusul la alții în aceeași măsură ca persoanele nevaccinate, arată noi cercetări. Cu cât este mai mare cantitatea de coronavirus în nas și gât, cu atât mai probabil este ca pacientul să îi infecteze pe alții.


După ce Delta a devenit predominantă, într-un district din Wisconsin, cercetătorii au analizat [16] încărcătura virală pe probe din nas și gât luate atunci când pacienții au fost diagnosticați pentru prima dată. Ei au descoperit încărcături virale similare la pacienții vaccinați și la cei nevaccinați, la niveluri deseori suficient de ridicate pentru a determina transmiterea virusului infecțios.


O ipoteză cheie care stă la baza reglementărilor actuale care au scopul încetinirii transmiterii COVID-19 «este că persoanele care sunt vaccinate prezintă un risc foarte scăzut de a răspândi virusul la alții», a declarat co-autorul studiului, Katarina Grande, de la Public Health Madison & Dane County din Madison, Wisconsin.


Cu toate acestea, descoperirile indică «faptul că persoanele vaccinate trebuie să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 la alte persoane», a adăugat ea.”


Varianta Lambda prezintă semne de rezistență la vaccin


Ultima variantă de coronavirus este Lambda, care a fost identificată pentru prima dată în Peru. Acum aceasta se răspândește în America de Sud. La fel ca varianta Delta, Lambda este mai infecțioasă decât virusul SARS-CoV-2 original. Spre deosebire de Delta, pare a fi mai rezistent la anticorpii produși de vaccin.


Potrivit Reuters [17], trei mutații ale proteinei Spike „o ajută să reziste neutralizării prin anticorpi induși de vaccin”. În timp ce unii invocă apariția variantelor Delta și Lambda ca o justificare pentru un al treilea rapel, cercetătorii Universității Rockefeller subliniază că o a treia doză poate crește numărul de anticorpi, dar nu va îmbunătăți capacitatea acestora de a neutraliza virusul. [18],[19].


Dacă o a treia doză nu va putea neutraliza niciuna dintre variante mai mult decât o fac două doze, atunci ne întoarcem la începutul acestui ciclu vicios, în care neutralizarea imperfectă determină apariția de mutații suplimentare.


Studiul realizat de Universitatea Rockefeller subliniază, de asemenea, protecția superioară oferită de imunitatea naturală, care este obținută după recuperarea în urma unei infecții. Potrivit autorilor, „anticorpii de memorie selectați de-a lungul timpului prin infecția naturală au o putere și o capacitate de acoperire mai mare decât anticorpii declanșați prin vaccinare”.


„Majoritatea cazurilor de Covid-19 identificate în iulie într-un oraș din comitatul Barnstable, Massachusetts (74%), au fost printre persoanele complet vaccinate. Majoritatea, dar nu toate, aveau varianta Delta. În plus, patru din cinci pacienți spitalizați erau complet vaccinați. Doar unul nu a fost complet vaccinat.” - Sharyl Attkisson


Pentru transparență, unul dintre coautori, Michel Nussenzweig, a declarat pentru Reuters că, dacă ar deveni disponibil un vaccin actualizat capabil să protejeze împotriva uneia sau a mai multor variante specifice, „atunci aceasta ar fi opțiunea”.


Menționez acest lucru deoarece declarația privind interesele concurente asociată acelui studiu arată că Universitatea Rockefeller „a depus o cerere provizorie de brevet în legătură cu acest studiu ... (brevetul SUA 63/021.387). Brevetul a fost acordat de Universitatea Rockefeller [companiei biofarmaceutice globale] Bristol Meyers Squib.”


O declarație identică privind conflictul de interese poate fi găsită și în alte studii recente, inclusiv o cercetare difuzată înainte de tipărire [20] intitulată „Dezvoltarea eficienței, gradului de acoperire și rezistenței anticorpilor neutralizanți la mutațiile SARS-CoV-2 care evită răspunsul imunitar”.


La momentul scrierii, nu primesc decât mesaje de eroare la încercarea mea de a accesa biroul de brevete din SUA pentru a-mi confirma ce ar putea fi cu brevetul SUA 63/021.387, dar în baza documentelor care conțin această declarație privind interesele concurente, se pare că Universitatea Rockefeller ar putea patenta un nou vaccin anti-COVID împotriva variantelor.


Primele vaccinuri anti-COVID, ineficiente împotriva variantelor noi


În timp ce Moderna și Pfizer majorează prețurile vaccinurilor lor individuale anti-COVID cu 10% și, respectiv, 25% [21], dovezi ale ineficienței acestora continuă să se acumuleze.


Într-un raport din 30 iulie 2021 [22], [jurnalistul american] Sharyl Attkisson a citat date [23] emise de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, care arată că, între 6 iulie și 25 iulie 2021, 74% din diagnosticele COVID-19 în comitatul Barnstable, Massachusetts, și 80% dintre cazurile de spitalizări au fost printre cei complet vaccinați.


„Raportul contrazice mai multe rapoarte false care susțineau că vaccinurile sunt «100% eficiente» în prevenirea spitalizării”, scrie Attkisson [24].


„De asemenea, raportul contrazice rapoartele false care susțineau că persoanele vaccinate nu răspândesc Covid-19. Potrivit CDC, persoanele complet vaccinate prezintă o «încărcătură virală» la fel de mare ca și cea a persoanelor nevaccinate care se infectează.


CDC a publicat noi date [25] pe această temă în raportul său săptămânal. În acestea se arată că majoritatea cazurilor identificate de Covid-19 într-un oraș din comitatul Barnstable, Massachusetts, în iulie (74%) au fost printre persoanele complet vaccinate.


Majoritatea, dar nu toți, aveau varianta Delta. În plus, patru din cinci pacienți spitalizați erau complet vaccinați. Doar unul nu a fost complet vaccinat. Astăzi, CDC a recunoscut, de asemenea, că încărcătura virală de Covid-19 este «la fel de mare» la persoanele vaccinate, precum la cele nevaccinate. Oficialii spun că acesta este un rezultat al variantei Delta.


De la început, virologii au spus că vor exista variante naturale ale Covid-19. Totodată, au prezis cu acuratețe că eficacitatea vaccinurilor Covid-19 va slăbi în câteva luni, nu ani. Acum, CDC confirmă faptul că vaccinurile actuale anti-Covid-19 nu funcționează eficient împotriva Covid-19.


În schimb, milioanele de americani care s-au vindecat în urma infecției cu Covid-19, cu sau fără simptome, dovedesc până acum că au imunitate mai largă și mai durabilă decât cei care s-au vaccinat. Și acest lucru a fost prezis de virologi.”


Americanilor li se spune acum că varianta Delta reprezintă o „pandemie” în rândul celor nevaccinați, chiar dacă datele nu susțin această afirmație. CDC pare să încerce să susțină această narațiune prin faptul că nu raportează infecțiile identificate la persoanele vaccinate decât dacă acestea sunt spitalizate sau mor.


Chiar și atunci, le recunosc doar dacă au un test PCR pozitiv efectuat la un prag de ciclu (CT) sub 28 [26], în timp ce persoanele nevaccinate sunt încă testate la un CT de 40 sau mai mult. Cu cât CT este mai mare, cu atât este mai mare probabilitatea unui rezultat fals pozitiv.


Datele din Israel dovedesc eficacitatea scăzută a vaccinului Pfizer


Israelul recomandă acum o a treia doză pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, întrucât datele [27] arată că eficiența vaccinului Pfizer este de doar 39% (reducerea relativă a riscului) împotriva variantei Delta, însemnând o scădere față de eficacitatea relativă de 64% menționată cu două săptămâni înainte.


Până pe 2 august 2021, 66,9% dintre israelieni primiseră cel puțin o doză de vaccin Pfizer; 62,2% au primit două doze [28]. Cu o zi mai devreme, pe 1 august, directorul Serviciilor de Sănătate Publică din Israel, dr. Sharon Alroy-Preis, anunțase că jumătate din totalul infectărilor cu COVID-19 este constituit din persoane complet vaccinate [29]. De asemenea, apar semne de forme mai grave ale bolii în rândul persoanelor complet vaccinate, în special la cele cu vârsta peste 60 de ani, a mai spus aceasta.


Tratamente alternative


În final, vă reamintesc că există mai multe protocoale diferite de tratament pentru COVID-19 care par la fel de eficiente împotriva variantelor ca și împotriva virusului inițial, inclusiv următoarele:


- Protocolul de tratament pentru prevenire, la domiciliu I-MASS Prevention and At-Home al Front Line COVID-19 Critical Care Alliance;


- Protocolul FLCCC I-MASK+ de prevenire și tratament ambulatoriu precoce;


- Protocolul de management I-RECOVER al FLCCC pentru sindromul post COVID-19 [pentru pacienți care continuă să prezinte simptome o perioadă îndelungată de timp];


- Peroxid de hidrogen nebulizat pentru prevenirea și tratamentul COVID-19, așa cum este prezentat în documentul de caz al Dr. David Brownstein [30] și în cartea gratuită, în format electronic, a Dr. Thomas Levy,„Rapid Virus Recovery”. De asemenea, Levy consideră că peroxidul de hidrogen nebulizat poate constitui o metodă valoroasă de combatere a toxicității proteinei spike [31], deoarece, pe lângă faptul că este un antiviral puternic, acesta va spori și accelera vindecarea celulară, în parte prin îmbunătățirea oxigenării


Dr. Joseph Mercola

(Acest articol, publicat pe 12 august, nu mai este disponibil pe site-ul medicului Joseph Mercola, fiecare studiu al său publicat pe site fiind înlăturat după 48 de ore.)


Traducere de Irina Bazon


Surse și referințe