Val de amenzi în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. Polițiștii i-au sancționat pe cei care nu purtau masca de protecție sau nu respectau distanțarea fizică. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a precizat că sancțiunile se ridică la peste 700 de mii de lei. 


Aproape 25.000 de forțe de ordine au făcut controale în țară, pentru a vedea în ce măsură sunt respectate regulile de protecție împotriva coronavirusului. Au fost date amenzi de peste 700.000 lei, majoritatea unor persoane care nu purtau masca de protecție, anunță MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat, duminică, faptul că în a doua zi a anului au acționat aproximativ 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne pentru menținerea ordinii publice și asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.
 
În cea de-a doua zi a Anului, angajații MAI, alături de polițiști locali și reprezentanți ai altor instituții au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic. S-au verificat peste 64.000 de persoane, 3.300 de operatori economici și 144 operatori transport persoane, precum și aproximativ 7.500 de obiective de interes, dintre care 2.623 de unități de alimentație.

Au fost sancționate peste 3.300 de persoane pentru că nu purtau masca de protecție, 582 pentru că nu au respectat restricțiile de circulație, iar 26 pentru că au încălcat măsurile privind carantina sau izolarea. Valoarea totală a amenzilor depășește suma de 718.000 lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. La linia TelVerde 0800.800.165 au fost primite 13 apeluri prin care cetățenii sesizau încălcarea măsurilor de protecție sanitară în municipiul București și în 5 județe.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews