ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O atenționare cod galben de caniculă intră în vigoare de astăzi până marți, în toate zonele de câmpie și podiș, unde temperaturile vor ajunge și până la 38 de grade Celsius, iar în unele zone nopțile vor fi tropicale, informează news.ro.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37-38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul țării, iar luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud.

Pe arii restrânse, nopțile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).