ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul informatic american Microsoft a anunțat miercuri o serie de măsuri de economisire, din cauza condițiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajați - până la sfârșitul lui martie -, reprezentând circa 5% dintre angajații gigantului, relatează AFP, potrivit ȘtiriPeSurse.

Grupul explică - într-un document bursier - că a luat această decizie „ca răspuns la condițiile macroerconomice și schimbării priorităților clienților”.

Microsoft urmează să-și publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie. Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% în decurs de un an, un ritm foarte scăzut al gigantului informatic, obișnuit cu o creștere de două cifre.

În urma unei „explozii, la începutul pandemiei covid-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mișcarea accentuată în ultimele luni de o creștere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed). Microsoft a rezistat, inițial, mulțumită unui dinamism al informaticii la distanță (cloud), însă întreprinderile tind să-și limiteze investițiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.”

Mai multe grupuri mari din sectorul tehnologic au efectuat concedieri de amploare - inclusiv Amazon, care a anunțat la începutul lui ianuarie desființarea a peste 18.000 de posturi.
 
În același timp, Google a concediat 12.000 de angajați sau aproximativ 6% din întreaga sa forță de muncă. Directorul general al companiei, Sundar Pichai, a publicat o notă către toți angajații în care explică de ce a luat măsura extremă de a renunța la o mare parte din forța de muncă a Google, scrie BusinessToday.

Concedierile vor avea loc în diferite zone geografice ale lumii. Pichai a susținut că Google a fost martoră la perioade de creștere în ultimii ani, dar realitatea economică s-a schimbat. Concedierile sunt rezultatul unei revizuiri în toate ariile de produse și funcțiile pentru a alinia forța de muncă a companiei la prioritățile sale. Pichai a declarat că societatea va sprijini angajații afectați în căutarea unor noi oportunități și detaliază pachetele de concediere și alte beneficii care vor fi oferite angajaților afectați din SUA.