ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valentin Ceaușescu, fiul fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu, s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluției”, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit ziarului Adevărul.

Citând surse apropiate procesului, jurnaliștii de la Adevărul scriu că Valentin Ceaușescu a depus la dosar mai multe documente în care arată că este succesorul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu, despre care susține că au calitatea de „persoane vătămate”.

Implicarea lui Valentin Ceaușescu în Dosarul „Revoluției” pare a avea legătură cu susținerile procurorilor, consemnate în rechizitoriu: diversiunile create după 22 decembrie de către Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, gen. (r.) Iosif Rus și Emil „Cico” Dumitrescu ar fi creat „condițiile condamnării și execuției cuplului prezidențial Ceaușescu printr-un proces penal simulat”, mai scrie Adevărul.

Următorul termen în dosarul Revoluției, al doilea, este fixat pentru vineri, 21 februarie.

Termenul a fost stabilit de un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte la sfârșitul lunii noiembrie 2019, când a început procesul. Atunci, la primul termen, au fost citate aproximativ 5.000 de persoane, iar câțiva au cerut amânări pentru studierea dosarului.