ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că până marți au fost vaccinați anti-COVID 9.394 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, începând din 2 iunie 2021. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, până pe 6 iunie 2021, 4.718 persoane vaccinate au fost confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după efectuarea schemei complete, reprezentând 0,1% din total. Acești oameni, injectați cu ambele doze, au făcut boala împotriva căreia li s-a spus că vor fi „imuni” după ce se vaccinează.

„În perioada 27 decembrie 2020 - 6 iunie 2021, un număr de 23.689 de persoane, ceea ce reprezintă 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză au avut un test pozitiv de infecție cu SARS-CoV-2, însă mediana timpului scurs de la administrarea primei doze de vaccin și până la confirmarea infecției cu SARS-CoV-2 a fost de 12 zile, ceea ce este în intervalul în care încă nu a apărut un răspuns imun protector. După cea de-a doua doză de vaccin, practic, după schema completă de vaccinare, în aceeași perioadă de timp, 27 decembrie 2020 - 6 iunie 2021, au fost confirmate cu infecție 4.718 persoane, reprezentând 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu schemă completă. Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze sau de la finalizarea schemei de vaccinare până la confirmarea infecției cu SARS-CoV-2 este de 29 de zile”, a explicat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres

După un asemenea „succes” al vaccinării la adulți, s-a trecut la injectarea și a copiilor, deși s-a observat de către cercetători că cei mici nu răspândesc boala, chiar dacă o pot contracta.

„După cum știm, pe data de 2 iunie a demarat activitatea de vaccinare și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Până la acest moment, până astăzi, 8 iunie, ora 12.00, au fost vaccinați 9.394 de copii cu vârsta cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, cei mai mulți fiind în municipiul București - 2.315, urmat de județul Cluj - 856, Ilfov - 439, Timiș - 433 și Iași - 370”, a mai declarat marți Valeriu Gheorghiță, citat de Agerpres

Președintele CNCAV a încercat să arate că și alte țări din Uniunea Europeană au început sau sunt pe cale să înceapă vaccinarea copiilor, însă nu le-a enumerat și pe cele care nu au recurs la această practică. El s-a mulțumit doar să admită că „fiecare țară are propria strategie de vaccinare”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews