ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că circa 3.500-3.600 de persoane care au primit prima doză de vaccin anti-COVID s-au infectat cu noul coronavirus.  

„Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, așa cum au fost programate în platformă”, a explicat Gheorghiță, citat de Știri pe Surse.

Pe de altă parte, „sunt foarte puține cazuri” de persoane infectate după primirea celei de-a doua doze a vaccinului, a dat asigurări Valeriu Gheorghiță.
 
„Din punct de vedere al numărului, cu totul sunt 3.500-3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu numărul persoanelor vaccinate de peste 750.000”, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
 
Multe sau puține, persoanele care s-au infectat după primirea vaccinului cu siguranță că doriseră să se „imunizeze” în fața pericolului de a contracta boala și, totuși, așteptările le-au fost înșelate. Cum de a fost posibil să se întâmple așa ceva, autoritățile medico-sanitare încă nu pot da un răspuns cert.