ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


7 cazuri de tromboză au fost înregistrate oficial în România la persoane injectate anterior cu un vaccin anti-coronavirus, a recunoscut marți coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Sunt 7 cazuri de tromboze (...) 3 raportate la vaccinul de la AstraZeneca si 4 la vaccinul de la Pfizer, dar au fost investigate și infirmate, practic nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate. În România nu au fost confirmate cazuri de tromboza de sinus venos cerebral asociate cu vaccinarea. Acestea sunt cazuri extrem de rare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de Știri pe Surse
 
„Reacțiile adverse raportate la nivel național: Până la data de 5 aprilie au fost raportate 11.252 cazuri de reacții adverse post-vaccinale indezirabile (RAPI), cu o rată de raportare globală de 3,4 la 1000 de doze administrate. În ceea ce privește rata de raportare a reacțiilor adverse pe tip de vaccin, avem 1,9 cazuri de reacții raportate la 1000 de doze pentru vaccinul Pfizer, 3,6 la 1000 de doze administrate pentru vaccinul ModeRNA și 13,1 la 1000 de doze pentru vaccinul de la AstraZeneca.

Analiza efectuată pe ultima săptămână, 29 martie - 4 aprilie 2021: Au fost raportate un număr de 1110 reacții adverse post-vaccinale, 93% fiind raportate la Agenția Națională a Medicamentului, restul, la Institutul de Sănătate Publică. Vârsta mediană a persoanelor care au raportat reacții adverse este de 37 de ani. 63% dintre persoanele care au raportat reacții adverse sunt de sex feminin. În funcție de severitatea manifestărilor, a fost raportată o reacție adversă severă, un caz de șoc anafilactic la vaccinul de la ModeRNA, și 1109 reacții clasificate ca nesevere. Dintre acestea, 73% sunt reacții locale, de tip duerere, tumefacție, erupție la locul de administrare și reacții sistemice - oboseală, febră și frison. În 42% dintre situații sunt raportate reacții tip cefalee, durere de cap; 39% dureri musculare sau articulare; 17% reacții digestive”, a mai declarat marți Valeriu Gheorghiță.
 
Refrenul binecunoscut al autorităților în cazul efectelor adverse grave, „se pare că nu există vreo legătură cu vaccinarea”, este o simplă supoziție, până la finalizarea cercetărilor aprofundate putându-se afirma la fel de bine și contrariul. Iar asta, pentru că știința se bazează pe dovezi, nu pe supoziții. Până la aflarea datelor finale, toate cărțile sunt pe masă, nu doar versiunea oficială.