ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a recunoscut marți că 11 centre de vaccinare din România se vor închide temporar din cauza intenției scăzute a populației de a se supune acestei proceduri. La restul de până la 45% din centrele de vaccinare care lucrează la sub jumătate din capacitate se va reduce programul sau se va folosi personalul pentru deplasări pe sate.

„Am realizat săptămâna trecută evaluarea centrelor de vaccinare, în circa 45% din cazuri, centrele funcționau la mai puțin de jumătate din capacitatea fluxului. De aceea am propus măsuri pentru fiecare DSP județeană, măsuri țintite, fie de reducere a programului de lucru și disponibilizarea echipelor mobile către activități de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în mediul rural.

Nu ne dorim închiderea centrelor de vaccinare pentru că nu putem anticipa evoluția din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni, e important să avem și resursa umană, dar să avem și centrele care trebuie să fie reactivate la nevoie. Ca atare, la propunerea DSP, în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare și de asemenea au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare în care erau peste 3 sau 4 fluxuri. E improtant să înțelegem că la fiecare centru de vaccinare se va afișa programul de lucru, la intrare, într-un spațiu vizibil”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, citat de România TV.

Dacă am privi lucrurile dintr-o perspectivă a normalității, iar nu a oblgativității, scăderea numărului candidaților la vaccinare este dată de faptul că cei care își doreau cu orice preț să fie vaccinați au reușit deja acest lucru. Bătălia se dă acum pe masa indecișilor sau a celor fără acces la o informare obiectivă. De unde și obsesia de a se îndrepta campania de vaccinare către publicul-țintă de la țară, mai ușor de manipulat și mai puțin înclinat să verifice informațiile primite. Însă insistarea cu „informarea” până când omul acceptă sau prezentarea disproporționată a beneficiilor, fără a pomeni de riscurile serurilor experimentale Covid, sunt practici de natură să vicieze consimțământul informat. Vom vedea dacă oamenii de la țară, sănătoși din fire și prea puțin expuși riscului de infectare prin aglomerare, vor avea înțelepciunea de a „nu se lega la cap fără să-i doară”, după cum definea dr. Răzvan Constantinescu într-o emisiune avântul vaccinării cu orice preț.