ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat vineri, în debutul ședinței de guvern, că urmează să fie adoptată o ordonanță de urgență în baza căreia valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază copiii în cadrul programului pilot "Masă caldă în școli” va fi majorată cu aproximativ 40%.

„Ne preocupă creșterea accesului copiilor la educație și reducerea abandonului școlar. Vom continua programul pilot ‘Masă caldă în școli’, destinat preșcolarilor și elevilor din 50 de unități de învățământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătățită. Printr-o ordonanță de urgență pe care o vom adopta azi, majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 lei, cât a fost până acum, la 10 lei. Astfel, bugetul alocat programului crește de la 30,7 milioane lei la 46,7 milioane lei”, a anunțat Dăncilă.

Ea a menționat că o altă noutate pe care o aduce actul normativ vizează trecerea de la ani școlari la ani calendaristici, „pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor” de către compartimentele de specialitate din administrațiile locale.

"Această modificare contribuie la asigurarea continuității programului pilot. Am decis continuarea acestui program având în vedere beneficiile aplicării înregistrate ca urmare a aplicării lui până acum, și anume scăderea abandonului școlar, diminuarea absenteismului și a întârzierilor la prima oră, formarea deprinderii la copii a unei alimentații sănătoase”, a menționat prim-ministrul.


Proiectul vizează aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitare de stat.