ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) împreună cu cu procurorii anticorupție au descins la domiciliul fostului președinte al R. Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon, unde au efecutat o percheziție și l-au reținut pe politician, transmite Deschide.md.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok” (Săcoșa). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care miliardarul Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. „Iar umblați cu sacoșele?” - VIDEO AICI.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat pentru Unimedia.info Mariana Cherpec, procurora resposabilă de comunicare cu mass-media.

Partidul Socialiștilor din Moldova a organizat un briefing de presă după reținerea liderului de onoare al formațiunii, Igor Dodon. Acestea au calificat acțiunile din această dimineață drept show de doi bani. „Sunt învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția”, a declarat Vlad Batrîncea, potrivit Unimedia.

„E regizat demult, de aceea nici Maia Sandu nu este în țară. De ziua ei îi dorim sănătate. Se comit aceste show-uri, e cadou politic? Cadou banal!”, a mai spus deputatul. Politiciana bilingvă (moldo-rusă) Maia Sandu împlinește azi 50 de ani.