ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Vanghelie este doar ultimul nume care readuce în discuție subiectul statului paralel. Fostul primar al sectorului 5 afirmă că statul paralel încă trăiește, are putere și controlează tot ce mișcă pe scena politică, scrie Evenimentul Zilei.


Invitat la Realitatea Tv, Vanghelie a vorbit despre momentul în care România a pierdut bătălia cu democrația. S-a întâmplat asta atunci când generalul Florian Coldea a ajuns în fruntea Serviciului Român de Informații.

„Au fost numiți o serie de prim-miniștri care au fost ai statului paralel. Evident că aceste lucruri s-au întâmplat, cred, de comun acord cu cei doi care au condus SRI. George Maior și Florian Coldea. Din acel moment, când a început ca toate lucrurile să fie numite «pentru siguranța națională»”, a declarant soțul Oanei Mizil.

Fostul lider PSD este de părere că multe decizii privind viitorul României și soarta unor oameni s-au luat la „partidele de tenis care se făceau împreună cu Coldea, Maior și toată echipa, la șprițurile pe care le făceau împreună, de la întâlnirile pe care le făceau cu doamna Kovesi. Este ceva distrugător! În continuare acești oameni sunt în politică, vor să facă politică și vorbesc despre democrație”.

Cum influența Florian Coldea mersul justiției? Vanghelie afirmă că „vorbeau oamenii simpli care lucrează acolo că domnul Coldea a dat telefoane la peste 20 de persoane, judecători cu care dânsul colabora, nu știu cum colabora cu ei… Protocoale, ca să fiu civilizat… Ca să se dea telefone să nu fie audiat. Dacă făcea un politician chestia asta, îl luau pe sus și îl băgau 10 ani de zile în pușcărie”.


Nu este prima dată când Marian Vanghelie îl atacă pe Florian Coldea, fostul primar pesedist afirmând recent că ex-directorul SRI făcea niște „calcule matematice: 14 ani, 18 ani, 20 de ani”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews