ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Brian Hooker, șeful departamentului științific al Children's Health Defense și profesor de biologie la Universitatea Simpson, a declarat că, deși varianta Delta este probabil mai transmisibilă, este, totuși, mai puțin patogenă, arată The Defender.

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că încă încearcă să înțeleagă de ce varianta Delta este mai transmisibilă decât tulpina originală a virusului COVID.

„Există anumite mutații în varianta Delta care, de exemplu, permit virusului să se lipească mai ușor de o celulă”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pe probleme de COVID, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc pe 30 iulie. „Există unele studii de laborator care sugerează că există o replicare sporită în unele dintre sistemele respiratorii umane simulate.”

CDC a avertizat legislatorii pe 29 iulie cu privire la noile cercetări care indică faptul că tulpina Delta este mai contagioasă decât varicela. De asemenea, această tulpină pare să aibă o perioadă de transmitere mai lungă decât tulpina originală COVID și poate îmbolnăvi mai mult persoanele în vârstă, chiar dacă acestea au fost complet vaccinate, potrivit CNBC.

Totuși, doctorul Brian Hooker susține că varianta Delta este mai puțin periculoasă. „Ceea ce vedem este evoluția virusului 101”, a spus Hooker, explicând:

„Virușilor le place să supraviețuiască, așa că uciderea gazdei (adică a omului care este infectat) contravine scopului, deoarece uciderea gazdei ucide și virusul.

Din acest motiv, noile variante ale virusurilor care circulă pe scară largă în rândul populației tind să devină mai transmisibile, dar mai puțin patogene. Cu alte cuvinte, acestea se vor răspândi mai ușor de la o persoană la alta, dar vor provoca mai puține vătămări gazdei.”

Hooker a precizat că, cu cât varianta se îndepărtează mai mult de secvența originală folosită pentru vaccin, cu atât mai puțin eficient va fi vaccinul pentru acea variantă, ceea ce ar putea explica de ce persoanele complet vaccinate se infectează cu varianta Delta în pofida „imunizării” prin vaccinare. Dar nu și în pofida imunității naturale, a explicat el.

„Vaccinul se concentrează pe proteina spike, în timp ce imunitatea naturală se concentrează pe întregul virus. Imunitatea naturală - cu o gamă mai diversificată de anticorpi și receptori de celule T - va oferi o protecție mai bună în general, deoarece are mai multe ținte în care să atace virusul, în timp ce imunitatea derivată din vaccin se concentrează doar pe o porțiune a virusului, în acest caz, pe proteina spike. Odată ce acea porțiune a virusului a suferit o mutație suficientă, vaccinul nu mai este eficient.”

Persoanele vaccinate pot juca un rol-cheie în favorizarea evoluției variantelor COVID

Potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută în Scientific Reports, riscul cel mai mare de dezvoltare a unei tulpini rezistente la vaccin apare atunci când o mare parte din populație a fost deja vaccinată, iar transmiterea nu este controlată.

Datele au fost în concordanță cu un studiu publicat de CDC pe 30 iulie, care a arătat că persoanele vaccinate pot transmite varianta Delta - responsabilă în prezent de 80% din cazurile de COVID din SUA - la fel de ușor ca și cele nevaccinate.

Echipa de cercetători care a publicat datele în Scientific Reports a declarat că descoperirile lor se bazează pe ceea ce este cunoscut sub numele de presiune selectivă - forța care determină orice organism să evolueze.

„În general, cu cât sunt infectate mai multe persoane, cu atât cresc șansele de apariție a rezistenței la vaccin”, a declarat Fiodor Kondrașov, de la Institutul de Știință și Tehnologie din Austria.

„Așadar, cu cât Delta este mai infecțioasă, cu atât există mai multe motive de îngrijorare”, a adăugat Kondrashov. „Având o situație în care vaccinezi pe toată lumea, un mutant rezistent la vaccin obține, de fapt, un avantaj selectiv”.