ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a definit drept ”blestemul Mioriței” faptul că niciunul dintre criticii României nu a fost nominalizat pentru posturi cheie în instituțiile europene, menționându-i pe Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt.

”Blestemul Mioriței: niciunul dintre cei trei detractori ai României - Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt - nu și-a văzut, în noua legislatură europeană, visul cu ochii”, a scris Vosganian pe Facebook după ce Consiliul European a anunțat nominalizările pentru posturi - cheie din instituțiile europene.

El a postat și un desen reprezentând o oaie.

Șefii de stat și de guvern au ajuns marți la un acord, la Bruxelles, asupra nominalizării în posturi-cheie la nivel european: Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene (CE), Christine Lagarde la BCE, belgianul Charles Michel la conducerea Consiliului european, iar spaniolul Josep Borrell, noul șef al diplomației europene. 

Weber și Timmermans aspirau la șefia CE, în timp ce numele lui Verhofstadt era vehiculat pentru PE, unde a fost nominalizat Serghei Stanișev.