Vicepreședintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a definit drept ”blestemul Mioriței” faptul că niciunul dintre criticii României nu a fost nominalizat pentru posturi cheie în instituțiile europene, menționându-i pe Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt.

”Blestemul Mioriței: niciunul dintre cei trei detractori ai României - Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt - nu și-a văzut, în noua legislatură europeană, visul cu ochii”, a scris Vosganian pe Facebook după ce Consiliul European a anunțat nominalizările pentru posturi - cheie din instituțiile europene.

El a postat și un desen reprezentând o oaie.

Șefii de stat și de guvern au ajuns marți la un acord, la Bruxelles, asupra nominalizării în posturi-cheie la nivel european: Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene (CE), Christine Lagarde la BCE, belgianul Charles Michel la conducerea Consiliului european, iar spaniolul Josep Borrell, noul șef al diplomației europene. 

Weber și Timmermans aspirau la șefia CE, în timp ce numele lui Verhofstadt era vehiculat pentru PE, unde a fost nominalizat Serghei Stanișev.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews