ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ALDE european și cu gruparea lui Macron din Parlamentul European au adoptat denumirea de ”Înnoiește Europa” pentru noul grup politic din care va face face parte și alianța USR-PLUS în urma alegerilor europarlamentare. Fostul senator ALDE Varujan Vosganian comentează pe Facebook  dubla măsură aplicată de cei de la USR-PLUS care, în urmă cu un an, cereau demisia guvernului de la București, acuzându-l că „ a gazat” protestatarii de la mitingul din 10 august. Aceiași lideri USR, amintește Varujan Vosganian, „s-au ploconit în fața partidului lui Emmanuel Macron al cărui Guvern, folosind „en marche” nu doar jandarmeria, ci și armata, a utilizat copios gaze lacrimogene dar și gloanțe de cauciuc, pe durata a 30 de săptămâni, împotriva protestatarilor din numeroase orașe ale Franței”.

„Uniunea Salvați România a țipat ca din gură de șarpe, cerând demisia Guvernului PSD, pe motiv că la mitingul din 10 august 2018 jandarmii au ripostat la violențele protestatarilor, utilizând gaze lacrimogene. Aceeași Uniune salvatoare a României se ploconește acum, la Bruxelles, în fața partidului lui Emmanuel Macron al cărui Guvern, folosind „en marche” nu doar jandarmeria, ci și armata, a utilizat copios gaze lacrimogene dar și gloanțe de cauciuc, pe durata a 30 de săptămâni, împotriva protestatarilor din numeroase orașe ale Franței.
Liderii USR protestează (vezi foto) împotriva gazelor din România, care „au gazat” poporul român. Gazele din Franța, în schimb, îi îmbată cu arome”, a scris Vosganian.