ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, a vorbit luni, în exclusivitate pentru DC News, despre scenariul depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, după ridicarea stării de urgență, ipoteză lansată de către liderul Pro România, Victor Ponta, care declarase recent că „aș vrea ca pe 4 mai să mergem toți la muncă, iar pe 16 mai să avem moțiune de cenzură, să dăm jos guvernul ăsta”. 

„Noi avem sesiune parlamentară până la sfârșitul lunii iunie. Eu cred că, imediat ce se reunește Parlamentul, trebuie să facem o dezbatere rapidă și foarte aplicată pe câteva teme pe care nu am apucat să le aprofundăm. Una este cea privind achizițiile publice, a doua este cea privind chestiunea sezonierilor și felul în care Guvernul s-a asigurat în legătură cu protecția acestora, care este o temă foarte importantă. În al treilea rând, va trebui să facem o evaluare în legătură cu seriozitatea cu care Guvernul Orban a gestionat criza coronavirus, dacă informațiile au fost corecte, dacă nu au fost măsuri dezechilibrate și așa mai departe.

Lucrurile acestea trebuie să se facă rapid, în două săptămâni, iar la începutul lunii iunie să luăm o decizie, în funcție de concluziile pe care le tragem și pe care le prezentăm. Aș vrea să nu fie o moțiune de cenzură politică; să fie o moțiune argumentată pe realitățile zilei”, a declarat, pentru DC News, Varujan Vosganian.

„În plus, până în 15 mai avem și o evaluare cu privire la ce are Guvernul de gând să facă cu relansarea economică, pentru că până acum nu am înțeles nimic în afară de plata unor ajutoare de șomaj și amânarea unor chirii și rate. Nu au fost decât măsuri reactive, măsuri proactive nu am văzut. 

Cred că ar fi argumente pentru o moțiune de cenzură, dar nu aș vrea să apară ca o mișcare politică, ci ca una argumentată pe situația reală din țară și pe modul în care Guvernul Orban a gestionat această criză”, a mai spus vicepreședintele ALDE.