ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul și politicianul Varijan Vosganian acuză pe contul său de Facebook: „Țineți-vă bine! În Spitalul Foișor, devenit Spital Covid, mai există doar un singur pacient și acela testat negativ!!! În timpul ăsta sute de alți pacienți sunt pe lista de așteptare pentru transplant de os, 120 de paturi zac goale, patru sute de medici, asistente și personal auxiliar stau degeaba, toate serviciile de consultație, de spitalizare, de chirurgie și de urgență au fost suspendate. Acest atentat la starea de sănătate a populației e tot parte a Marii relaxări?

*

Se pare că vaccinarea anti-Covid începe să nu mai aibă legătură cu pandemia de Covid. Vaccinul devine un obiectiv în sine, indiferent dacă molima scade în amploare, o politică tipică de marketing, ca în cazul sticlelor de Coca-cola. Noi speram ca până anul viitor lucrurile să reintre în normal. În schimb Pfizer își mărește producția de doze pentru acest an de la 2,5 miliarde la 3 miliarde, iar pentru anul viitor anunță o producție de 4 miliarde de doze (creștere de program de la 3 miliarde). Adunați și vaccinurile produse de alte companii și veți vedea că vom avea destule doze să vaccinăm și locuitorii de pe alte planete.
 
Și dacă nu știați ce vă așteaptă, aflați că Uniunea Europeană încheie doar cu Pfizer un contract valabil până în 2023 pentru... 1,8 miliarde de doze, la o populație adultă de cca 350 milioane de locuitori.
 

Ridicolul nu mai cunoaște limite.
 
Citesc pe site-ul Ro Vaccinare al Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare o relatare despre primul bulibașă vaccinat (vezi foto) și care îmi amintește de poveștile cu lampa lui Ilici din copilăria mea. Iată și textul, scris (cică) de un nepot:
 
„Dragii mei,
Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu (bulibașă din Râmnicu Vâlcea – n.m.) și Margareta. Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună.
Stând la masă l-am întrebat:
-Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul?
Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:
-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul. ”
 
Iată așadar, rețeta fericirii pentru bulibașă: Ignorarea de către ANAF și vaccinul Pfizer.
 
*
 
Dacă această campanie discriminatorie va continua, nevaccinații vor ajunge să se simtă precum creștinii timpurii ascunși în catacombe pe vremea Imperiului Roman.”