ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul paroh Visarion Alexa a ajuns luni în fața judecătorilor care vor decide dacă măsura controlului judiciar va fi înlocuită cu cea a arestului. 

Potrivit informațiilor Știripesurse, încă cinci victime s-au decis și ar fi depus plângeri împotriva preotului. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți. În această dimineață, preotul a ajuns la Tribunalul București, dar nu a făcut nicio declarație, nici măcar una de iertare față de Biserica națională, târâtă în noroiul presei de scandal, sau față de victimă.

ACTUALIZARE: Tribunalul București a decis, luni, menținerea măsurii de control judiciar a preotului Visarion Alexa, cercetat penal sub acuzația de agresiune sexuală. Decizia Tribunalului București este definitivă, conform Ziarului Incomod. El nu are voie să părăsească țara și e obligat să se prezinte zilnic la secția de poliție din proximitatea locuinței sale.

 

Instanța a respins atât solicitarea preotului de ridicare a controlului judiciar, cât și pe cea de arestare preventivă, a procurorilor: „Respinge ca neintemeiate contestatiile formulate de Parchetul de pe langa Jud sector 6 si de inculpatul Alexa Visarion. Definitiva”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis, la solicitarea Observator, că, în funcție de sentința judecătorească, Visarion Alexa riscă să fie eliminat din preoție. Însă... 

„Dacă respectivul nu este condamnat penal și nu se ajunge la "depunere din treaptă" sau "caterisire", episcopul local, în consultare cu membrii consistoriului care a judecat cazul, poate decide revenirea la slujire după o perioadă de "pocăință", îndreptare.”

Citiți și: Visarion Alexa a ajuns la 10 presupuse victime ale unor agresiuni psihologice sau de altă natură. Mesaje în valuri: „Tu nu înțelegi că sunt ca plastilina în mâinile tale?!”