ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a comentat, marți, la Antena3, informația conform căreia săptămâna viitoare, în Parlament, va fi depus un proiect de lege privind parteneriatul civil. 



Vasile Bănescu a exprimat dezaprobarea Bisericii Ortodoxe față de un astfel de act normativ despre care spune că reprezintă „primul pas către legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex”. „În general, menirea parteneriatelor civile nu este alta decât de a face, încetul cu încetul, acceptabilă ideea de căsătorie între aceste persoane și de a rupe, astfel, coerența normelor de drept în familie,, a precizat el.
 
Poziția BOR este aceea de a dezaproba parteneriatul civil și legalizarea lui pentru că reprezintă „o suprapunere cu instituția căsătoriei”, precum și „un surogat al căsătoriei”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Întrebat cum pune în pericol legalizarea parteneriatului civil familia tradițională, Vasile Bănescu a spus că astfel  „se pune în pericol paradigma morala și spirituală”, amintind că acolo „unde a proliferat parteneriatul civil a slăbit moralitatea publică”.
 
„Biserica Ortodoxă Română nu se opune irațional la nimic la ce apare în spatiul public, dar trebuie să punem lucrurile în cheie morală", a subliniat Bănescu.

El nu exclude ca BOR să facă demersurile necesare către Parlament în cazul  proiectului de lege privind parteneriatul civil.