ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că ideologia de gen este „menită să justifice o temă absurdă” de pe agenda progresismului, „un curent de sorginte marxistă”.

„Adică o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă absurdă, deci nocivă, de pe agenda progresismului regresist, hipersexualizant, destrămător de logică și de morală publică”, a afirmat Bănescu, potrivit Agenției Basilica.

Bănescu susține că „progresismul actual (...) este un curent de sorginte marxistă".

„Progresismul actual, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de terorism intelectual care detestă creștinismul, ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor tari, validate de experiența milenară a omenirii. (...) Scopul (ne)declarat? Demolarea progresivă a societății edificate pe credință, rânduială, respect față de trecut și reperele lui morale (sfinți și eroi), tradiție, familie, disciplină, efort, emulație onestă și selecție axiologică”, a afirmat Vasile Bănescu.

Potrivit lui Vasile Bănescu, „ideologia de gen, ca orice altă ideologie secretată de socialismul haotizant moral și social, este situată pe polul opus adevărului, adică pe acela al minciunii”.

„Suprarealista ideologie a genului fluid este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creștină care distinge limpede între bărbat și femeie, între masculin și feminin, între paternitate și maternitate, între cădere și înălțare, viziune realistă întemeiată pe Revelația Adevărului în Istorie și augmentată inclusiv de marea filosofie și de științele autentice, care nu își fac un scop în sine din războiul cu discernământul, cu bunul-simț care operează în actul profund al înțelegerii lumii și a omului. Motiv pentru care ideologia de gen, camuflată perfid într-un capitol al Convenției de la Istanbul, dedicată onorabilei teme a protejării femeilor împotriva violenței, este una toxică pentru organismul comunitar al oricărei societăți, al cărei interes major nu este să contrazică și să combată realitatea, ci să o valorizeze înțelept spre binele individual și comunitar. Bine care are totdeauna legătură cu adevărul, nu cu minciuna, ideologică sau nu", a conchis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Plenul Senatului a adoptat, marți, un proiect care are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii educației naționale, în sensul interzicerii în școli a prozelitismului pe baza criteriilor de sex și de gen, precum și stabilirea drept contravenție nerespectarea acestor prevederi și aplicarea unor amenzi de până la 10.000 de lei. Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 face parte din categoria legilor organice, a fost adoptată de Camera Deputaților, iar Senatul este for decizional. Actul normativ urmează să fie promulgat de președintele Iohannis, care a afirmat că nu își va pune semnătura pe lege.