ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma Editorialului ActiveNews scris de Adrian Pătrușcă despre Vasile Bănescu și inepțiile lui pe tema avortului, între care se numără formulări perfide ca „justificarea medicală a avortului” și „interzicerea totalitară a avortului” - opinii care contrazic poziția OFICIALĂ a BIsericii față de crima avortului - , civilul „woke” de la Patriarhie a ținut să adauge post-factum, astăzi, un „necesar post scriptum”. Îl publicăm mai jos, pentru a-i devoala mentalitatea de „Ștefan Gheorghiu”, în așteptarea unui post-post-scriptum, ceva mai sintetic și elevat în același timp, cum ar fi o și mai necesară Cerere de demisie sau, și mai simplu, anunțul unei demiteri patriarhale, după cum solicită și cititorii noștri. (V.R.)

„Pentru posibila lămurire a unei nuanțe esențiale, care scapă unora dintre lectorii cu cecitate spirituală din zona sumbră în care preceptele religioase curate sunt percepute ca ordine militărești pe care le-ar putea emite Biserica în societate, revin cu acest necesar post scriptum la textul transmis ieri:

„Interzicerea totalitară a avortului” este sintagma care descrie exclusiv un act juridic abuziv, emanat de un sistem politic pur totalitar, așa cum a fost ceaușismul în România.

Biserica pledează cauza Vieții și a libertății morale a persoanei, care se mântuiește în relația cu Hristos răsfrântă iubitor în cea cu aproapele său, nu cauza totalitarismului de orice fel care strivește și elimină persoana, transformând-o în individul-masă, așa-zisul „om nou” fără niciun Dumnezeu.”

Vasile Bănescu (în calitate de persoană particulară, bănuim, în toate înțelesurile cuvântului)